Klassisk salat “Fruens indfald” med kyllingfilet og dåse ananas – en simpel og lækker tallerken med fire basale ingredienser.

Ingredienserne

Kyllingefilet – 400-500 g

Ost – 200 g

Hermetisk Ananas – 250 g

Mayonnaise – efter smag

Salt – til smag / valgfri

Jord sort peber – valgfri

Til kogende fileter:

Vand – 0,7-1 l

Bay leaf – 2 stk.

Persille (stilke) – 0,5 stråle

Peber duftende – 5-6 stykker.

  • 147 kCal
  • 10 min.
  • 1 time. 30 min.

Madlavningsproces

Smagfuldt tilberedt, let at lave salat “Fruens indfald” – en god mulighed for lækre snacks fra det mindste antal komponenter. Tilberedt ifølge den klassiske opskrift består salaten af ​​kun fire grundkomponenter: kogt kyllingfilet, dåse ananas, ost og en lille mængde mayonnaise, og det viser sig at være fuld, saftig og meget delikat. Forkogning af kyllingefiletet, en salat kan tilberedes og serveres til bordet på få minutter, hvilket i den festlige uro hjælper nogle gange meget.

I denne opskrift vil jeg også tale om en interessant metode til madlavning af kyllingebryst, hvilket er værd at prøve af alle, for hvem spørgsmålet om saftighed og delikat smag af kyllingefilet spiller en vigtig rolle i enhver skål. Lad os starte?

Opskriften på en salat

For at forberede en salat “Fruens indfald” i henhold til den klassiske opskrift, skal du bruge ingredienserne på listen.

Ingredienser til

Kog kyllingefiletet. For at fileten skal vise sig, duftende, meget saftig og øm på smagen, koger jeg den efter den metode, Julia Child har foreslået i min tid.

I overensstemmelse med denne metode skal du måle en pande på 0,7-1 liter koldt vand og tilsæt et par duftende krydderier og urter. Jeg tilføjer 2 bay blade, 5-6 ærter af sød peber og en lavere del af persille stængler. Vandet i panden skal ikke være for meget, det bør kun dække et par centimeter kyllingefilet.

Sæt krydderurter og krydderier i en gryde

Når vandet koger, er det nødvendigt at tilsæt kyllingefilet til panden og bring vandet tilbage til kogepunktet på en lille brand.

Når vandet er aktivt boblende – dække panden med et låg, sluk for varmen og lad filetene stå i varmt vand i yderligere 20-25 minutter.

Sæt kyllingefiletet

Derefter kan fileten fjernes på en plade, afkøles og anvendes til salatforberedelse eller efter eget valg.

Denne metode til madlavning er bedst egnet til stykker kyllingefilet af lille eller mellemstore størrelse (op til 300 gram). Større stykker filet I koger for nøjagtighed stadig i kogende vand i 2-3 minutter. Metoden er ikke egnet til kogning af kyllingebryst på en knogle eller en fjerkræfilet.

Kog kyllingfilet

Hak kyllingefiletene i små terninger.

Fileten, kogt i henhold til Julia Child-metoden, er fuldt forberedt, men det vil ikke være helt hvidt, da det normalt bliver ved langvarig madlavning, men bevarer en let, næppe perceptibel lyserød nuance.

Hakk kyllingefilet

Skrul osten på en fin rist.

Grateost

Skær den dåse ananas i små stykker.

Skær ananas

Sæt et lag revet ost i en salatskål eller en portion salatskål og smør den med en lille mængde mayonnaise.

Drys osten med mayonnaise

Tilsæt et lag kyllingefilet, lidt mere mayonnaise og om ønsket en knivspids salt og / eller malet sort peber (jeg tilføjer kun lag kyllingefilet, da det blev kogt i usaltet vand).

Læg lag af kød

Tilsæt et lag dåse ananas og gentag lagene, smør hvert lag med en lille mængde mayonnaise.

Sæt et lag ananas

Stænk salaten med revet ost og server til bordet.

I en forenklet version af foderet kan du simpelt blande alle ingredienserne, tilsæt lidt mayonnaise og sæt salaten til din smag. Eventuelt kan du også tilføje 1 finhakket hvidløgsklove.

Stæn ananasost

Klassisk salat “Fruens indfald” er klar.

Salat