Začinjena salata s jezikom i ukiseljena krastavca sastoji se od dva sastojka, koja se razlikuje po ukusu i konzistenciji.

Sastojci

Govedinski jezik – 0,5 kom.

Kiseli krastavci – 150 g

Kiselo vrhnje – 2 tbsp.

Majoneza – 1 tbsp.

Sol, papar – okus

Jaja za ukras – 3 kom.

  • 135 kCal

Proces kuhanja

Za to posebno cijenim salatu s jezikom i kiselim krastavcima, pa je to za njegov apsolutni genij. Jezik je mekan i elastičan, ukiseljeni krastavci su tvrdi i hrskavi. Jezik – slan, krastavci – kiseli. Općenito, neusporedivo jedinstvo suprotnosti. Vjerujem da su kuhana jaja još uvijek vrlo dobra za jezik s ukiseljenim krastavcima – ovo je treća tekstura s neutralnim ukusom. Ali jaja – to je tako, razmislite, za dekor i za amaterskog, možete učiniti bez njih.

Sastojci za salatu s jezikom i kiselim krastavcima

Najvažnije je pravilno kuhati jezikom najprije, a zatim ga dobro ohladiti kako bi postalo čvrsto. Radije volim slane ili slane dojke za takve salate, iako možete, naravno, koristiti sirovo. Samo je slano pivo bez začina, a sirovo zahtijeva više soli, papra, lovora (i sve ostalo što vam se sviđa kuhati s mesom). Jezičac za kuhanje trebao bi biti potpuno pokriven vodom i pobrinuti se da ostaje pokriven i nakon što promijeni konfiguraciju i diže se u loncu). Kuhamo se oko 2 sata (u loncu, u tlačnoj peći – manje). Jezik ne smije postati mekan, bolje je da salate ostanu čvrsto.

Stavite jezik u vodu

Neposredno nakon završetka kuhanja, dok je jezik jako vruć, trlja ga hladnom vodom i odmah skinuti vanjsku bijelu kožu. Prsti će se izgorjeti, ali na drugačiji način, nažalost, nije uklonjen. Pustimo jezik da se ohladi na sobnoj temperaturi i primio je, zamotan u polietilen i stavio ga u hladnjak dugo vremena. Bolje – cijelu noć. Jezik mora posve stabilizirati, otvrdnuti.

Učvrstite jezik

Za rezanje jezika slamkom, nemojte uzimati radikalni dio – labav je i lako se raspada. Dakle, obično se za salate pola na kojoj vrh. Ako uzmete radikal – a zatim samo gornju površinu. Od njih možete rezati savršenu slamku.

Izreži jezik

Mali krastavci trebaju se rezati sladoledom. Velike trokuta ili slamke, kojima je prikladno.

Dodajte krastavce

Posolite salatu s kiselim vrhnjem i majonezom. Možete natočiti ili pržiti tek nakon miješanja i probajte sve. Stupanj okusa na jeziku i krastavcima mogao bi biti drugačiji – odjednom, više ne želite sol?

Dodajte kiselo vrhnje i majoneze

Dok je salata marinirana prije posluživanja, možete kuhati tvrdo kuhana jaja. Ovo nije neophodno, ali vrlo zanimljivo “za zagriz”.

Izrežite jaja na pola

Osim toga, kao što možete vidjeti, sama salata je prilično neugodno, a njezina jaja ukrasite.

Recepti za salatu s jezikom i kiselim krastavcima

Ako poslužite salatu s jezikom i kiselim krastavcima kao užinu, u malim količinama, količina sastojaka dane u mom receptu bit će dovoljna čak i za šest dijelova.

Fotografija salate s jezikom i kiselim krastavcima