Ukusna i srdačna salata s piletinom, gljivama i grahom neće ostaviti gladne goste.

Sastojci

Pileća prsa – 1 filet (300 g)

Crveni grah – 100 g

Gljive (marinirani šampinjoni) – 4-5 komada.

Tvrdi sir – 70 g

Luk – 1 kom.

Mrkva – 1 kom.

Jogurt – 100 g

Sol, papar – okus

Zeleni luk – okus

  • 112 kCal
  • 40 min.

Proces kuhanja

Predlažem da pripremite vrlo jednostavnu, ali istodobno pohotnu i vrlo ukusnu salatu s grahom, piletinom i gljivama. Čak i po sastavu jasno je da takvi salatni gosti i rodbina neće ostati bez pažnje. Pripremite ovu salatu za voljenu osobu za odmor, a on će biti pun i sretan! Uostalom, branitelji domovine moraju biti vrlo ukusni da se hrane tako da su zdravi i jaki!

I da salata nije prevelika kalorija (jer ne želimo da naši branitelji budu zaludni), umjesto majoneze za punjenje gorivom koristimo jogurt, koristan i vrlo ukusan.

Zato počnemo pripremati salatu s grahom, gljivama i piletinom. Grah koje možete uzeti i pripremiti, u staklenku, ali radije sam kuhati.

Sastojci za salatu s grahom, gljivama i piletinom

Prvo ćemo staviti kuhane grah. Kuham na ovaj način: Ja se operu, ulijem grah s malo vode i stavim snažnu vatru. Dok se voda nestaje, dodam hladnu vodu, oko pola stakla. Takva promjena temperature omogućava kuhanje graha 30 minuta, bez prethodnog namakanja. A ako unaprijed zalijepite grah u vodu, kuhanje će trajati još manje vremena.

Pileća duda može ili potpuno kuhati, ako vam je potrebna juha ili odmah odvojite jedan filet i kuhajte u maloj količini vode, dodavajući sol.

Dok kuhamo grah i piletinu, vodimo brigu o drugim sastojcima. Trljamo mrkvu na veću grašku i sitno nasjeckajte luk.

Mrkajte luk i mrkvu

Stavite povrće bacanje na povrće ili maslac. Nemojte zaboraviti natočiti hladnu vodu za grah. Otvorimo staklenku gljiva, izrezati 4-5 komada na ploče.

Izrežite gljive

Piletina je već kuhana, ohlađena i izrezana u kocke.

Izreži meso

Mi smo trljati sir na rešetku.

Sir odreske

Nemojte zaboraviti uliti hladnu vodu u grah, gotovo je spreman. Napravimo ukusnu salatu. Dodajte sol, papar i zelje jogurta, dobro promiješajte.

Kombinirajte jogurt, sol i zelje

Grah je spreman, malo ga ohladi i skupimo sve sastojke.

Kombinirajte grah, meso, gljive i luk s mrkvom

Napunite salatu jogurta, dodajte sir i poslužite ga na stolu. Salata s grahom, gljivama i piletinom, jesti! Siguran sam da vaši ljudi svakako cijeniti prekrasnu salatu i vašu brigu. Zdravlje i snagu našim dragim braniteljima!

Fotografija salate s grahom, gljivama i piletinom

Mislim, a salata salata vjerno uživa u njima! Puna je, lagana i lijepa!

Recepti za salatu s grahom, gljivama i piletinom

Spremna salata s grahom, gljivama i piletinom