Salata od kupusa, krastavaca i rajčica – pogodila je ljetnu sezonu, kada možete kombinirati sve vrste zdravih povrća izravno s vrta na vašem tanjuru.

Sastojci

Rajčice – 2 kom.

Krastavci – 2 kom.

Kupus – 0,25 vilica

Maslinovo ulje – 1 tbsp.

Sol – 3 prstohvat

Zelenilo – okus

  • 33 kCal
  • 10 min.

Proces kuhanja

Možda se ništa nije lakše pripremiti od salata od povrća, osobito salata od kupusa s krastavcima i rajčicama. Ovo jelo je stvoreno u 10 minuta vašeg vremena, savršeno se uklapa u glavno jelo od mesa ili ribe, bilo koje suđe i čak može napraviti nezavisni snack pod čašu alkohola.

Da bi salata ne postala previše vodena, odaberite rajčicu mesnatih sorti, bez sokova. Ako su krastavci kasne sorte, odrežite ih od kora s povrćem i uklonite sjeme unutar svakog voća.

Ova salata od povrća nije pripremljena unaprijed, ali se poslužuje na stolu neposredno nakon njezine pripreme, tako da tijelo prima maksimalnu količinu sezonskih vitamina i minerala.

U salati od kupusa, krastavaca i rajčice možete dodati bilo koje zelje na svoj ukus: kopar, peršin, cilantro, pa čak i celer. Napunite jelo maslinovim uljem ili suncokretovim uljem hladno prešane, koja čuva cijeli miris.

Sastojci za salatu od kupusa, krastavaca i rajčice

Izrežite kupus s gornjih listova, izrezati na polovicu, a zatim jednu polovicu – na pola. Četvrtina vilice kupusa dovoljno je za stvaranje jela za 2-3 osobe. Prokušajte četvrtinu s oštrim nožem na svoj ukus, tanki ili debeli izrez i stavite u duboku posudu za salatu. Ako vam se sviđa salata za meko kuhanje, onda s malo pritiska povucite šećer s rukama, tako da oslobađa sok.

Izrežite kupus

Isperite krastavce u vodu, odrežite repove, odrežite vodoravno na pola, a zatim izrežite na pola prstena i ulijte u posudu za salatu.

  Pekarska salata od kupusa s konzerviranim graškom

Stavite krastavac

Isprati zrelu rajčicu i izrezati zelenu jezgru u svakoj od njih. Rezati velike kriške izravno u spremnik.

Stavite rajčice

Ulijte u sol, poprskajte svježe začinsko bilje.

Dodajte kopra i sol

Posipajte biljnim uljem. Lagano pomiješajte cijelu salatu, tako da sve rezove budu ravnomjerno raspoređene.

Gotova salata od kupusa, krastavaca i rajčice

Stavite salatu kupusa, krastavaca i rajčice na posudu ili ploče, odmah poslužite za stolom. Oni koji se pridržavaju prehrane ili zdrave prehrane, preporučujem salatu od povrća za večeru!

Recept za salatu od kupusa, krastavaca i rajčice

Bon appetit!

Fotografija salate od kupusa, krastavaca i rajčica