Svijetao i ukusna Vitaminska salata od Dimmash će ugoditi vašim voljenima u proljeće.

Sastojci

Cheremsha – 1 mala grupa (80 g)

Krastavac – 1-2 komada.

Jaja od piletine – 2 kom.

Kopar – 3-4 grana

Kiselo vrhnje – 2 tbsp.

Sol – okus

  • 71 kCal
  • 15 min.

Proces kuhanja

Ako niste nikad pokušali divlji češnjak – vrijeme je da popunite ovaj jaz. Cheremsha, to je medvjed, to je divlji češnjak ili, kako ga zovu u Sibiru, KolbA je prekrasna biljka bogata svim vrstama vitamina i minerala. Okus tikvice je lagani češnjak s oštricom. Divlja trešnja raste u mješovitim šumama, pokrivajući čitave obronke i proplanc. Također sam uspio nekako skupiti tikvicu – nezaboravnu memoriju kada nije postojala niti jedna staza u šumi, a ova divna mirisna trava rasla je na sunčanim livadama. Međutim, divlji češnjak u sezoni može se kupiti vrlo jeftino.

Dakle, pripremite salatu divlje češnjaka s jajima i krastavcima, uzmite hranu na popisu. Omjer sastojaka koje sam označio je približan, jer se može potpuno promijeniti dodavanjem više krastavca ili jaja.

Sastojci za salatu od divlje češnjaka s jajima i krastavcima

Prvo što ćemo učiniti jest staviti jaja. U međuvremenu, napravimo divlji ovni. Trešnja mora nužno biti dobro isprljana, tako da u spoju lišća nema prašine. Oprati ćemo ga pod tekućom vodom, a zatim ukloniti višak folije na stabljici.

Oprati ramson

Sjeckani češnjak fino odrezani od lišća, stavite u zdjelu.

Izreži poriluk

Ako je krastavac gustih kora – očistite, a zatim izrezajte kockice krastavca. Možete rešetkati i rešetkati, ali onda će biti previše sok u salati.

Izreži krastavac

Kuhana jaja su ohlađena i izrezana u kocke. Možete ostaviti 1 žumanjak za ukrašavanje, ali nije potrebno ako poslužite salatu u zajedničkoj zdjeli za salatu.

Dodaj jaja

To je sve, ostaje samo dodati kiselo vrhnje, kopar i sol. Nisam dodavao papar, jer divlji češnjak ima živopisan okus. Ako poslužite u zajedničkoj zdjelici za salatu, isjeckajte fino komad i pozovite rođake za doručak. Odlučio sam poslužiti salatu, pa sam ga stavio u prsten za posluživanje, postavljen na tanjur, ukrašen slomljenim žumanjkom odozgo i dodano kopar.

Juicy, ukusna vitaminska salata od ramson s jajima i krastavcima zasigurno će vam morati odgovarati! Kuhajte za zdravlje!

Salata divlje češnjaka s jajima i krastavcima