Korianteri, kiinalainen persilja, korianteri, Meksikon persilja, hamem, kishnets, Kolyandr, Dhani, kyuzbara, korianteri – kaikki nämä nimet on piilotettu samassa laitoksessa, jossa on useita tuhansia vuosia auttaa ihmisiä olemaan terve. Lisäksi se ei ole pelkästään ilmiömäinen sinänsä, vaan sillä on myös hyvä maku ja haju (tämä koskee sekä vihreitä että korianterinsiemeniä).

Omissa tiloissamme koriander kutsutaan yksinomaan kasvin vihreiksi osiksi ja korianteri on siemen. Joten sitä on helpompi muistaa. Siksi myöhemmin tässä artikkelissa käytetään tätä erottelua.

Muuten, korianteria löydettiin ensimmäistä kertaa Välimerellä, josta se levisi pian sekä Amerikkaan että Eurooppaan ja Aasiaan. Kuitenkin Afrikassa on myös paljon korianterin ja korianterin …
Sen ulkonäkö näyttää persiljaa, mutta melkein mahdotonta sekoittaa sitä makuun. Kyllä, ja näiden kasvien tuoksu on erilainen. Tämä ei kuitenkaan estä eri maita kutsumasta korianteria meksikolaista, arabialaista tai kiinalaista persiljaa.

Koriantereen kemiallinen koostumus

arvo Määrä 100 grammaa kohden
Koriantereen kaloripitoisuus 23 kCal
rasvat 0,52 grammaa
proteiineja 2,13 grammaa
hiilihydraatit 0,87 grammaa
vesi 92,21 grammaa
Dietary Fibres 2,8 grammaa
Kyllästetyt rasvahapot 0,014 grammaa
Mono- ja disakkaridit 0,87 grammaa
vitamiinit A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, PP, koliini
mineraalit Kaliumia (521 mg), kalsiumia (67 mg), magnesiumia (26 mg), natriumia (46 mg)
Fosfori (48 mg), rauta (1,77 mg).

Koriantereen hyödylliset ominaisuudet

Kinze (korianteri) kertoi kaiken aikaa hyödyllisistä ja jopa omaperäisistä ihmeellisistä ominaisuuksista. Niinpä muinaisen Kiinan asukkaat uskoivat, että korianteri nosti potentiaalia, ja tämä oli syy siihen, että korianteri pitkään lisäsi ruustukoiden koostumukseen. Joidenkin ihmisten uskoi valtaa korianteri houkutella rahaa taloon, kun taas toiset uskoivat, että käyttö korianteri voi antaa kuolemattomuus … Yleensä korianteri – kasvi rikas “maaginen” tarina.

Mutta emme ole kiinnostuneita lepakoista korianterista, vaan sen todellisista hyödyllisistä ominaisuuksista, joilla on onneksi runsaasti. On myös ymmärrettävä, että korianteri vaikuttaa ihmiskehoon monimutkaisella tavalla samaan aikaan monissa suuntiin:

 • Siinä poistetaan ylimääräinen vesi ja liuotetut toksiinit, mikä vaikuttaa suotuisasti sydän- ja verisuonijärjestelmään ja munuaisiin
 • Vahvistaa verisuonia, poistaa tarpeettoman kolesterolin ja vähentää verenkierron paineita
 • Merkittävästi vähentää veren sokeri (käyttäen korianteri korianteri ja voi merkittävästi vähentää saatu annos insuliinia)
 • Onko anti-inflammatorisia ja antiviraalisia vaikutuksia
 • Se on ilmaissut antimikrobisia ominaisuuksia, jotka edistävät haavan ja haavojen parantumista suuontelossa ja myös hengittävät enemmän tuoreita
 • Vähentää masennusta
 • Voi rauhoittaa hermostoa ja toimii analgeettisena aineena
 • Se stimuloi ruokahalua ja osallistuu aktiivisesti raskaiden rasva- ja proteiiniruokien ruoansulatukseen
 • Vahvistaa ruuansulatuskanavan peristaltiikkaa
 • Se vaikuttaa positiivisesti silmien terveyteen degeneratiivisilla linssin muutoksilla sekä verkkokalvon leesioilla

Huomionarvoista on, että kuivattu korianteri, sen ominaisuuksissa, on lähes sama kuin tuore koriander. Tämä mahdollistaa sen käytön “talvi-kevätkaudella” eli silloin, kun hyödyllisten tuotteiden valinta bändissämme on erittäin vähäistä.

Vasta-aiheet korianteriin

Tuote, jolla on niin voimakas vaikutus ihmiskehoon, täytyy yksinkertaisesti olla “käänteinen puoli”. Ja korianterilla on tällainen “puoli” …

Lääkärit väittävät, että korianteri ja korianteri ovat vasta-aiheita:

 • Raskaana olevat ja imettävät naiset
 • Ihmiset, jotka ovat saaneet aivohalvauksen tai sydäninfarktin
 • Ne, jotka onnistuivat ansaitsemaan tromboflebiittia

On vaikea sopia lääkäreiden kanssa, mutta olla samaa mieltä – se on pelottavaa. Siksi suosittelemme korianterin ja korianterin syömistä poikkeuksetta, mutta maltillisesti.

Suurin osa ihmisistä ei saa syödä yli 35 grammaa vihreää korianteria tai 4 grammaa siemeniä (korianteria). Niille, jotka ovat vaarassa, kriittinen annos on puolitettava tai jopa kolminkertaistettava. Muussa tapauksessa voit saada sellaisia ​​haittavaikutuksia kuin: syklekatkaisu, unihäiriöt, muistihäviöt ja jopa tehokkuus.

Jos syöt korianteria ja korianteria maltillisesti, sinun pitäisi odottaa vain positiivisia tuloksia.

Korianterin käyttö ruoanlaittoon

Cilantroa suositaan ensisijaisesti epätavalliseen makuun, joka sopii täydellisesti melkein mihin tahansa ruokalajiin: alkavat salaatilla ja keitillä ja päättyy liharuokiin ja marinadeihin.
Lisää korianteria ja leipää (“Borodino”) ja “porkkanat koreaksi” sekä makkaroissa ja juustoissa. Hänet heitetään jopa oluen, liköörejä ja giniä!

Ainoa asia, jota jotkut ihmiset eivät pidä korianterissa ja korianderissa, on haju, jota usein kutsutaan bugiksi. Kuitenkin se voi olla hyvin helposti “lannistunut”. Tätä varten korianteri sekoitetaan kauhamaan ja kurkumeen kanssa ja korianterilla – basilikaa. Varmasti on olemassa muita yhdistelmiä, jotka “lyö” viruksen haju. Joten kokeile rohkeasti, ja onnistutte …