Useimmat maamme ihmiset tietävät, mitä herneet ovat, miltä näyttää ja millaisia ​​maistuu. Kuitenkaan kaikki eivät tiedä, että tavallisilla herneillä on “kaksoisveli”, jolla on samanlainen nimi, mutta hieman erilaisilla ominaisuuksilla. Tietysti me tarkoitamme kikherneet tai kikherneitä, joka löytyy myös myynnissä, ja muilla nimillä: herneet shish, Nahata, colutea, garbanzo pavut, ja jopa hummus (viittaa itsensä kikherneet ja herkullinen Lähi-idän ruokalaji valmistettu kikherneitä sose).
Tällainen herne on erittäin hyödyllinen ja mielenkiintoinen kulinaarisesta näkökulmasta, sillä sillä on ainutlaatuinen rikkaus ja erityinen “pähkinäinen” jälkimaku. Sana, tutustumme …

Kanejauhojen kemiallinen koostumus

arvo Määrä 100 grammaa kohden
Kasviherneen kaloripitoisuus 309 kCal
rasvat 4,33 grammaa
hiilihydraatit 46,12 grammaa
proteiineja 20,1 grammaa
vesi 14 grammaa
Dietary Fibres 9,9 grammaa
Kyllästetyt rasvahapot 0,67 grammaa
Tyydyttymättömiä rasvahappoja 2,9 grammaa
vitamiinit A, B1, PP, beeta-karoteenia
mineraalit Kaliumia (968 mg), kalsiumia (193 mg), magnesiumia (126 mg), natriumia (72 mg)
Fosfori (444 mg), rauta (2,6 mg).

Kahviherneen hyödylliset ominaisuudet

Chickpeas on tyypillinen palkokasvien edustaja, jolla on kaikki edut ja haitat. Tämä tarkoittaa, että turkin herneellä on suora terapeuttinen ominaisuus ja samalla todellinen “räjähtävä” merkki. Vaikka jos käytät kahviherneet tyhjään vatsaan eikä tartu mitään, niin kaasuja ei tule ollenkaan, tai niitä on hyvin vähän.

Joten noin puolet (200-300 gramman) lehtisesta (noin 200 g) tavallinen osa kattaa tärkeimmät hivenaineet – kalsium ja kalium – ihmisen tarve.

Kahviherneiden sisällyttäminen ruokavalioon auttaa sinua nopeasti eroon ylimääräisen kolesterolin ihmisen kehosta, mikä puolestaan ​​vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Tämän lisäksi turkkilaisen herneen ansiosta henkilöllä on mahdollisuus vähentää verensokeritasoa lääkkeettömällä tavalla ja myös lisätä potentiaalia. Viimeinen toteamus on vaikea todentaa, mutta huhu vaatii painokkaasti chick-hernaa ja tätä ominaisuutta.
Kikherneet on suuri toimittaja mangaanin ja raudan ihmiskehossa, se on erittäin tärkeää vahvistaa immuunijärjestelmää ja ylläpitää korkeaa veren hemoglobiinin.

Uskotaan myös, että katkaravut voidaan estää ja jopa selviytyä aiemmin esiintyvistä kaihista, glaukoomasta ja tarttumattomista ihosairauksista.

Tietenkin on erittäin tärkeää syödä kahviherneitä ja muita papuja kasvissyöjille, jotta normaali metabolia ja proteiinisynteesi pysyvät elimistössä.

Kaikkein hyödyllisin kasvipeipä on raakoja kahviherneitä!

Kokkituotteen kaikkein hyödyllisimmät ominaisuudet ilmenevät raakamuodossa. Jotta et rikkoisi hampaita kuivista kruglyashista ja samalla kasvattaisiin kalkkunan herneiden ravintoarvoa, sitä voi itää. Tämä tapahtuu hyvin yksinkertaisesti:

Oikea määrä kahviherneen on pestävä juoksevalla vedellä, kaada astiaan, lisätään vettä ja jätä 6-8 tuntia, minkä jälkeen huuhtelu kahviherneen jälleen juoksevan veden alla. Seuraavaksi työkyvyn tarpeen laittaa märkä rätti kangas (joka kattaa koko pohja), kaataa kahviherneen ja kattaa samat kankaalla. Hetken kuluttua mehiläispesä itää. Tärkeintä on kostuttaa kudos juomaveden kanssa ajoissa, muuten on sietämätöntä odottaa itämistä. Ihonpituus on 1-3 mm.

Jos itämisen kikherne keittiössä näyttää olevan hyväksyttävää teille, niin voit vain nauttia samalla 6-8 tuntia. Tämä riittää herneiden pehmenemiseen ja biologiseen aktivointiin. Ja sitten niin tekisit mitä sydämesi toiveet: kierre, työntämään ja keitä … tehdä hummus, falafel, kikherneitä puuro – Lyhyesti sanottuna kaikki, että kerrot mielikuvitus.

Ruoat reseptit, kahviherneet