Herneet ovat paputehtaita, jotka mielellään ottavat ruokaa eri muunnelmissa, on kuuluisa kiehtovasta historiastaan. Tunnettu tosiasia on, että vuonna 1965 herneillä Gregor Mendel löysi merkkien perintöoikeudet.
Mutta ei ainoastaan ​​tiede toimi herneinä. On käynyt ilmi, että tämä papupasvi oli aluksen hylyn syy, jonka pussit olivat pakattuja. Herneet alkoivat turvota sen jälkeen, kun vesi joutui pienen reiän läpi, alus ei kestänyt tällaista testiä ja istui korallilla, ja kaiken aluksen rauta-sisätilat olivat suuresti innoissaan. Konstantin Paustovsky kirjoitti tarinan tästä hämmästyttävästä tarinasta.

Hyönteisten hyödylliset ja haitalliset ominaisuudet

Herneen tärkein ominaisuus on epäilemättä se, että se on runsaasti proteiinin lähde. Niin rikas, että se voi kilpailla jopa naudanlihan kanssa! Naiset ovat kiinnostuneita tietämään, että herneiden säännöllinen käyttö hidastaa ihon ja koko kehon ikääntymisprosessia kokonaisuutena.

Lääkärit suosittelevat herneitä heikoksi verenkiertoelimelle, joilla on korkea verenpaine, onkologiset sairaudet. On mielenkiintoista, että kypsennettäessä tämä pavut eivät menetä hyödyllisiä ominaisuuksia, mutta kannattaa tietää, että vaarattomalla tuotteella voi ensisilmäyksellä aiheuttaa ja aiheuttaa aineellista haittaa.

Raakarakeissa herneissä on myrkyllinen aine – pektiini. Jotta se ei vahingoita kehoa, sinun on vain noudatettava joitakin sääntöjä ruoanvalmistukseen herneistä – kypsennä sitä noin 1,5-2 tuntia tai ennen liotusta.

Herneiden koostumus

Herneet ovat runsaasti kaikkiin tarvittaviin vitamiineihin ja mikroelementteihin. Niinpä se koostuu proteiineista, rasvoista, hiilihydraateista, vitamiineista A ja C sekä B-vitamiineista.

arvo Määrä 100 grammaa kohden
Herneiden kaloripitoisuus 298 kCal
rasvat 2 grammaa
proteiineja 20,5 grammaa
vesi 14 grammaa
Dietary Fibres 11,2 grammaa
Kyllästetyt rasvahapot 0,2 grammaa
Tyydyttymättömiä rasvahappoja 1,39 grammaa
Mono- ja disakkaridit 4,6 grammaa
tärkkelys 44,9 grammaa
vitamiinit A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, H, PP, beetakaroteeni
mineraalit Kaliumia (873 mg), kalsiumia (115 mg), magnesiumia (107 mg), natriumia (33 mg)
Fosfori (329 mg.), Rikki (190 mg), rauta (6,8 mg).

Tyypit herneitä

On tyypillistä erottaa kahden tyyppisiä herneitä. Yleensä kasvien siementen siemeniä on runsaasti lajikkeita, sen herne globulaarilla, kukilla on valkoinen, joskus vaaleanpunainen väri.

Toinen tyypin herne, joka esiintyy paljon harvemmin ja useimmissa tapauksissa länsimaissa. Hänen siemenensä ovat kulmikkaat, hänet kasvatetaan pellolla.

Käyttö herneiden ruoanlaittoon

Jotta menestyksekkäästi käyttää herneitä ruoanlaittoon pitäisi noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​mutta tärkeitä sääntöjä:

  • Cookin herneiden tulee olla vähintään 1,5-2 tuntia. Tämä on tarpeen sen sisältämien pektiinien myrkyllisten aineiden neutraloimiseksi;
  • Ennen ruoanlaittoa, älä unohda laskea veden määrää ottaen huomioon, että suurin osa siitä kiehuu pois;
  • on suositeltavaa suolata astia ruoan lopussa, koska koska suolaherneet voivat kiehua, mikä johtaa maun menetykseen.

Lopuksi on olemassa useita perinteisiä reseptejä herneistä:
Herneet keittoa

Kahvikeittoa varten tarvitset: 400 g sianlihaa, 4 keskipitsaa, lasi herneitä, yksi sipuli, yksi porkkana, kasana tilliä.

Laita sianliha kylkiluutin kiehuvaan veteen, keitä noin 40 minuuttia, lisää sitten perunat, leikkaa nauhat ja esiladut herneet liemiin. Kypsennä vähän lämpöä noin 20 minuutin ajan. Tällä kertaa tee ovella hienonnettu sipuli ja porkkana. Kun liha on valmis, irrota se, irrota lihan kylkiluista, leikkaa kuutioiksi, heittää pannulla paistettuja sipulia ja porkkanoita. Lopuksi ripottele hienonnettua tilliä.

Herneen siirappi.

Tee siemeniä, joka tarvitsee: 2 kuppia herneitä, 50 g voita.

Huuhtele herneet juoksevan veden alla, kaada se kattilaan, kaada vettä, maustaa suolaa. Valmistele astia hitaasti palamaan noin 1,5 tuntia, tarkistaen säännöllisesti herneiden saatavuuden. Voit lopettaa ruoanlaittoon lisää voin maun parantamiseksi.