Ankeriaan – meri – tai makean veden kala, jolla on erityinen piquantti maku. Kiitos tämä näkökohta kaikki astiat ankeriaiden tuotettu hyvin erityinen ja siksi hyvin arvokkaita kulinaarinen näkökulmasta. Ne ovat parhaita koristelu loma pöytä ja on varmistaa, että vieraat nauttivat aterian (ainakin tunnetta “kuuluvat” jotain, jos ei ainutlaatuinen, ainakin riittävän harvinaisia). Joten jos mahdollista, rohkeasti laittaa ankeriaan pöydälle – et menetä!

Tässä tapauksessa on syytä huomata ja ankeriaan korkea ravitsemuksellinen arvo, joka yleensä houkuttelee suurta osaa nykyaikaisista ruuan ystäville tästä epätavallisesta kalasta.

Totta, meidän on tehtävä tärkeä varaus: meidän pöydän samalla todennäköisyydellä saada molemmat merien ja jokien ankeriaan (joka kuitenkin syntyy Sargassomerellä, niin se saa meidät Atlantin yli). Kemiallisen koostumuksen kannalta nämä kalat ovat samankaltaisia, mutta silti on hyvin merkittävä ero …

Ankeriaan (joki ja meri) kemiallinen koostumus ja kalori-

Ensinnäkin esitetään yhteenveto taulukosta, joka koskee kaikkia tietoja ankeriasta peräisin olevasta kemiallisesta koostumuksesta ja kaloriarvosta, ja kerromme sitten merenkulun kollegamme tärkeimmistä eroista.

arvo Määrä 100 grammaa kohden
Joen ankeriaan kaloripitoisuus 300 kCal
rasvat 30 grammaa
proteiineja 14,5 grammaa
kolesteroli 140 mg
vitamiinit A, PP, B1, B2, B6, B12, E
mineraalit Kalium (230 mg), fosfori (220 mg), rikin (150 mg), kupari (70 g), jodia (20 g), kobolttia (20 g), kromi (55 mikrogrammaa)

Mitä meri-ankeriaan, sen tärkein ero on vähärasvainen – vain noin 2 grammaa (verrattuna 30 grammaan joki).

Lisäksi nämä kaksi kalalajia vaihtelevat suurimman painon mukaan: joen ankerias voi saada vain 4 kg, kun taas meri “saa” jopa 100 kg. Samanaikaisesti niiden enimmäispituus on lähes sama (vastaavasti 2 ja 3 m).

Ankeriaan hyödyllisiä ominaisuuksia

Koska ankerias sisältää korkealaatuisia proteiineja, kaikki kala-annokset ovat hyvin imeytyneet kehoon ja estävät kaikenlaisia ​​aineenvaihduntasairauksia ja heikentää kehon immuunivastetta.

Sen sijaan rasvahapot, jotka ovat niin rikkaita tässä kaloissa, nopeuttavat aineenvaihduntaa ja solutasolla nuorentavat kehoa. Ne lisäävät membraaneiden elastisuutta niin, että kaikki ravinteet tunkeutuvat soluihin paljon nopeammin estäen niiden nälänhädän ja patologisen kehityksen (jonka vuoksi syöpäkasvaimet yleensä kehittyvät).

Ankeriaan ruokia suositellaan syömisen aikana elpymisen aikana vakavien sairauksien jälkeen sekä syövän ehkäisyyn, koska tämä kala sisältää voimakkaita antioksidantteja.

Idässä uskotaan, että ankerias pystyy palauttamaan ja ylläpitämään “miesvoimaa” korkealla tasolla ja myös täydentämään koko kehoa kokonaisuutena. Ja jälkimmäinen on totta paitsi miehille myös naisille.

Kummallista, Japanin ja korealaiset käyttää lihaa ankerias välineenä auttaa ilman terveydellisiä seurauksia kestämään vakavan fyysisen rasituksen ja lämmön sekä voittaa krooninen väsymys ominaista edustajia näissä ahkeria ihmisiä. Tällainen vaikutus johtuu hyödyllisiä vaikutuksia monityydyttymättömien rasvahappojen verenkiertoon kehon. Joten voit turvallisesti hyväksyä japanilaisten kokemuksia ja yrittää käyttää tätä herkkua useammin.

Ankeriaan ruoanlaittoon

Ankerias on helposti omaksua ehdottomasti kulinaarinen jalostus säilyttäen sen houkuttelevuuden ja erityiset makuominaisuudet.

Sillasta voit valmistaa herkullisia borsch, rassolniki, keittoja, salaatteja, välipaloja ja keittoa. Sen ainutlaatuisten makuominaisuuksien ansiosta ankerias on ihanteellinen ruoanlaittoon sekä ensimmäistä että toista ruokaa. Ja tietenkin se sopii täydellisesti rullina ja salaatteihin. Lisäksi ankerias on erityisen maukas, jos se kypsennetään punaviinissä.

Koska käytännöllisesti katsoen jokainen resepti, ankerias altistuu hyvin monimutkaiselle esikäsittelylle, kaikki ruoat, joilla on tämä kala osoittautuvat erityisen herkiksi. Joka kerta, kun ankeriaan hoito alkaa lämpöhyökkäyksellä, jonka päätavoite on kokonaan kalan liukkauden poistaminen kokonaan. Tätä menettelyä yksinkertaistetaan huomattavasti alustavan hionnan menetelmällä pienen suolaketjun käsissä.

Kaikkien ankeriaiden reseptit eivät kuitenkaan ehdota pakollista ihon poistoa. Esimerkiksi siinä tapauksessa, että talonmies aikoo suolata tai rasvaa tätä kalaa, ei ole tarpeen puhdistaa ihoa.

Kuitenkin ymmärtääksemme “mikä on mitä” on paljon kätevämpää ja helpompaa visuaalisista esimerkkeistä, jotka valmistaa sinulle kulinaarisia asiantuntijoita …