Koručno mirisno talijansko jelo korisno je za ručak ili večeru. Ne smije se podnijeti meso ili riba – već je samodostatan!

Sastojci

Riža za rižoto 150 g

Konzervirano grašak – 150 g

Ugljični kukuruz – 150 g

Luk – 1 kom.

Češnjak – 1-2 češnja

Celer – 1 jajolik

Sol – 1 tsp.

Začini i ljekovito bilje – 1 tsp.

Biljno ulje – 2 tbsp.

Supstanca – 300 ml

  • 105 kcal
  • 40 min.

Proces kuhanja

Volim rižoto jer je pripremljen vrlo jednostavno, ali možete dodati nešto rižu. Bilo to meso, plodovi mora, povrće ili čak slatki plod. Naravno, u potonjem slučaju to će biti desert, iako su djeca uglavnom oduševljena. Kao rezultat toga, konvencionalni „dosadna” prilog može se prikazati kao izvorni ukusnog jela, au nekim slučajevima čak i kao odmor.

Rižoto s kukuruzom i grašakom može se postaviti kao jelo za svaki dan. Moja djeca su pozitivna u takvim aditivima, zato je jelo mladih cijenjeno u čast. Za pripremu možete zaliha s običnim jednostavnim proizvodima i dodati nekoliko limenki konzervirane grašak i kukuruz. A ako u vašem zamrzivaču postoje ti proizvodi u smrznutom, ne konzerviranom obliku, onda ih možete dodati.

Sastojci rižota s kukuruzom i graškom

Češnjak fino usitniti, nakon čišćenja iz ljuske. Luk-okretač također mora biti očišćen i fino usitnjen.

Izrežite luk i češnjak

U tavi za prženje u posudu za prženje, pošaljite pripremljeno povrće. Sjeckajte sitno tijesto fino. Međutim, ako niste entuzijastični za njegov specifičan okus i miris, možete je dodati simbolički – dosta.

Pržite luk s češnjakom

Proširite povrće na nisku vatru doslovno 3 minute, a zatim poslati rižu za rižoto u posudu. Može biti, na primjer, arborio ili uobičajeno dugo zrno, srednje zrnasto. Umiješajte i kuhajte zajedno s povrćem 3-4 minute.

Sipati rižu

Stavite 1/3 ukupne količine bujona – možete uzeti povrće ili piletinu. Umiješajte i pustite da juha potopi, a rasinki malo povećavaju veličinu.

Sipati bujon

Izlije 7-10 minuta preostali juha, poslati na posudu (tava) konzerve grašak, kukuruz, sol, mirodije, (prizemlje šafrana – nužno, tlo piskavica) i sušena bilja – timijana.

Dodajte grašku, kukuruz i začine

Umiješajte i pekujte ispod poklopca sve do gotovo potpunog isparavanja (apsorpcije) bujona. Ako vidite da je juha već apsorbirana, a riža još nije spremna, onda ulijte još.

Fotografija rižota s kukuruzom i graškom

Poslužite rižoto sa kukuruzom i graškom toplim prije posluživanja možete ukrasiti sa svježim začinskim biljem, pospite svježe tlo parmezanom.

Recepti za rižoto s kukuruzom i graškom

Bon appetit!