Пъстърва, изпечена във фурната със зеленчуци, е идеално ястие за романтична вечеря.

Съставките

Пъстърва – 2 бр. 500 g всяка

Лук зелен – 2 бр.

Голям домат – 1 бр.

Лимон – 1 бр.

Мащерка – 4 клона

Магданоз – няколко клонки

Маслинено масло – 2 супени лъжици.

Сол – на вкус

Pepper Ch.M. – на вкус

Подправяне на риба – на вкус

  • 95 kCal
  • 40 мин.

Процес на готвене

Планирате ли романтична вечеря и като рибни ястия? Опитайте се да готвите пъстървата, изпечени изцяло във фурната. Рибите избират малък размер – за 500-600 грама, въпреки малкия размер, той също ще има минимален брой кости.

В допълнение, пъстърва – много вкусна, мазнини и здрава риба, и на празничната маса, тя изглежда шик. Сервирайте тя може да бъде като отделно ястие, но ако искате да го представи, заедно с гарнитура – готвя броколи, зелен фасул или аспержи, а след това ястие ще достави на ресторанта.

За печене на пъстърва във фурната, напълно подгответе храни в списъка.

Съставки за пъстърва, изпечени изцяло във фурната

Почиствайте рибата от люспите, отстранете вътрешностите и бисквитите, измийте под течаща вода, изсушете с хартиена кърпа.

Почистете рибата

Нарежете листа за печене с лъскава страна нагоре. Смажете фолиото със зехтин. Ако се страхувате, че рибата все още ще се придържаме към фолиото, нарязани на кръгчета лук и го поставете върху фолиото, и то вече – риба. Поръсете рибата със зехтин, сол и черен пипер, поръсва се с подправка за риба отвътре и отвън. Нека рибата се маринира за няколко минути.

Поставете рибата върху фолиото

Домат, лук и лимон измийте, изцедете, нарязани. Домати и лимонови пръстени, нарязани на зелен лук, така че е удобно да ги постави в корема на рибата.

Нарежете лимон, домат и лук

В корема на рибата, поставете клонче от магданоз, няколко клонки от мащерка, зелен лук, парчета домат и лимон. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20 минути.

Весела риба

Готовата пъстърва, изпечена изцяло във фурната, се сервира веднага след готвене.

Рецепта за пъстърва, изпечена изцяло във фурната