Kolač je jedna od najomiljenijih riba za kuhanje i potrošnju. I ovaj recept je pogodan za svakodnevne večere i za blagdane.

Sastojci

Pakao – 700 g

Pasta od rajčice – 70 g

Sol – okus

Brašno – 2 žlice

Mrkva – 1 kom.

Luk – 1 kom.

Voda – 1 staklo

Suncokretovo ulje za prženje – 100 ml

  • 170 kCal
  • 40 min.

Proces kuhanja

Kolači – tradicionalno jedna od najomiljenijih riba za kuhanje i potrošnju. Ova riba ima gustu teksturu, lako se čisti i obrađuje. Od pripremljene posude, kosti se lako uklanjaju, a kod kuhanja kriški ili, na primjer, teško otežavaju otpuštanje trupova od kostiju.

Na prodaji postoje mnoge sorte kornjača, prodaju ribu kao cjelinu, u obliku leđa (rep). U ovom obliku kupio sam ribu. Takve se komade lakše obrađuju, unutrašnjost ribe je nestala, ali filmovi u sredini morat će biti uklonjeni. Također morate rezati peraje i rep. Uklanjamo ostatke vaga (ako ih ima), očistimo i dobro isperemo.

Uz ribu, za kuhanje peciva s mrkvom i lukom, trebamo luk, mrkva i tijesto od rajčice.

Sastojci za pirjano čokolade s mrkvom i lukom

Prije gašenja ribe, pržim s obje strane u biljnom ulju. Da bih to učinio, kotrljao sam u brašno, nakon što sam počeo slati svaku komad sa svih strana i u sredini.

Roll ribu u brašnu

Toplo ulje u tavi zagrijava, leži polovice ribe na udaljenost jedan od drugoga i brzo pržiti na obje strane.

Pecite ribu

U međuvremenu ću pripremiti preljev od luka i mrkve.

Pržite luk s mrkvom

Pasta od rajčice otopit ću se vodom. Zaustavljanje je kuhanje hrane u maloj količini vode, pa nam je potrebno oko čaše vode.

Razrijedite tijesto rajčice s vodom

Ponovo se stavljaju u skuhane komade kornjača, zajedno s preljevom luka i mrkve. Passerovku je ravnomjerno raspoređen tako da je bio na vrhu ribe i pod njom. Stavit ćemo vodu sa tijestom rajčice, malo soli. Voda bi trebala malo pokriti ribu. Ako je potrebno, možete uliti tekućinu. Pecimo ribu ispod poklopca 20 minuta na maloj vatri. 5 minuta prije spremnosti, možete otvoriti poklopac i povećati vatru kako biste isparili malo tekućine.

Stavite ribu i rajčicu na povrće

Utrljavamo oslić u vrućem obliku, zalijevamo tekućinom, u kojoj se riba ugasila.

Pripremite recept od oslića s mrkvom i lukom

Kao ukrasi za oslić, pire krumpir, tjestenine itd. Su prikladni. Također možete jesti natopljen kumunk s mrkvom i lukom kao nezavisno jelo.

Fotografija pirjanog nasiva s mrkvom i lukom