Kurpitsa-salaatin hankinta riisin kanssa on erinomainen tapa valmistaa pikalounas tai liha-siipikarjan koristelu, lisäksi se on erittäin maukasta!

Ainesosat

Riisi – 1/4 cup

Courgettes – 500 g

Porkkanat – 250 g

Tomaatti – 250 g

Sipuli – 250 g

Pippuri – 1 kpl.

Vesi – 170 ml

Kasviöljy – 1/4 cup

Suolaa – 1/2 rkl.

Sokeri – 2-3 ruokalusikallista.

Etikka – 25 ml

Musta jauhettu pippuri – 1/3 tl.

Valkosipuli – maku

  • 73 kCal
  • 1 h. 10 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Kesäkurpitsa ja riisi on hyvin yksinkertainen valmistelu talvella ja erittäin maukkaita, auttavat sinua aina niissä hetkissä, jolloin ei ole aikaa ruoanlaittoon, ja sinun täytyy antaa lounas tai päivällinen juuri nyt. Kauden tuoreita vihanneksia, jotka kasvavat sängyillä, eikä kasvihuoneissa, tällaiset astiat ovat erityisen herkullisia. Pidän todella salaatista, joten suosittelen reseptiä, että valmistelen salaattia vuosia.

Valmista ruokaa kesäkurpitsan salaatin valmistukseen riisin kanssa talvella.

Ainekset kesäkurpitsa-salaatille riisillä talvella

Punainen paprika irtoaa siemeniä ja valkoisia laskimoita, huuhtele ja valinnaisesti leikkaa. Tomaatit pestä ja leikata kasvupaikan peduncle, leikkaa tomaatit mielivaltaisesti. Siirrä tomaatit ja pippuri sekoittimen kulhoon. Hionta suurella nopeudella, kunnes se on sileä.

Laita tomaatit ja pippuri tehosekoittimeen

Kaada tomaatti-pippuriseos kattilaan, kaada kasviöljyä, lisää suolaa, sokeria ja vähän jauhettua pippuria.

Kaada suolaa, sokeria ja pippuria

Porkkanat ja sipulit puhdistetaan, pestään ja kuivataan. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi, porkkana, joka on hienonnettu keskiraskaalle. Siirrä vihannekset tomaatti-seokseen.

Laita sipulit ja porkkanat

Lisää myös kesäkurpitsa, esipesty ja leikattu pieniksi kuutioiksi. Jos kesäkurpitsa ovat myöhemmin, kuori ja hiovat siemenet.

Laita kesäkurpitsa

Vihanneksia lämpimänä kastikkeella vain muutaman minuutin ajan. Kun kaadat riisiä ja kaada lämmin vesi.

Lisää riisiä ja vettä

Aseta astia uuniin, peitä se, paista kunnes riisi on valmis – 17-20 minuuttia. Lopuksi, jos haluat, lisää hieman valkosipulia. Myös loppuun, kaada etikkaa. Sekoita ja kypsennä salaattia pari minuuttia.

Laita vihannekset riisin kanssa

Kaada salaatti puhtaiden, steriilien purkkien päälle ja rullata ne heti tai ruuvaa ne steriileillä kannoilla. Laita purkit ylösalaisin ja peitä peitto. Jätä salaatti päivän päälle, laita se sitten ruokakammioon.

Laita salaatti säiliöön

Riisiä ja kesäkurpitsaa salaatti on valmis. Bon appetit!

Resepti kesäkurpitsan salaatista riisillä talvella