Ovo tradicionalno jelo i dalje ne gubi važnost. Pripremite ga – i vaš dom i gosti će vam biti vrlo zahvalni!

Sastojci

Meso – 300 g

Krumpir – 500 g

Gljive – 250 g

Luk – 1-2 kom.

Mrkva – 1 kom.

Češnjak – 2 češnja

Kiselo vrhnje – 100 g

Biljno ulje – 3 tbsp.

Sol, papar – okus

Zelenilo – okus

  • 145 kCal
  • 1 sat

Proces kuhanja

Krumpir s mesom i gljivama je vrlo ukusna kombinacija. Snažno, aromatično, punomasno jelo savršeno nadopunjuje snagu i daje nevjerojatan užitak. Priprema u posudama daje ovom jelu poseban ukus – svi proizvodi su natopljeni sokovima i mirisima jedni drugima. Začini i začini koje možete upotrijebiti, samo ću uzeti sol i papar, kako ne bi poremetili okus i miris ovog prekrasnog jela.

Pripremite sastojke na popisu. Za kuhanje krumpira s mesom i gljivama u loncima, uzela sam svinjetinu, svježi krumpir i šumske gljive. Možete uzeti i govedinu, kao i sve druge gljive po vašoj želji.

Sastojci za krumpir u loncima s mesom i gljivama

Oprati meso, izrezati ga i izrezati u velike komade. Pržite ih na suhoj tave na svim stranama, a zatim će meso ostati sočno.

Pržite meso

Stavite meso na stranu, pokrivajući je s poklopcem. U međuvremenu, spremimo luk i mrkve na biljno ulje. Preporučujem da ne jako slomiti povrće, tako da nakon kuhanja u posudi ne izgube oblik.

Pržite luk s mrkvom

U međuvremenu ćemo gljiva. Ako imate šampinjone – očistite ih i izrežite na tanjure. Imam ptice ptica koje rastu u zemlji, odmah sam ih očistila od trave i zemlje. Izrežite gljive na komade i pržite u biljnom ulju.

Izrežite gljive

Krumpir se čisti i izrezuje na prilično velike kocke ili kocke. Uzmi lonce i počnemo ih puniti. Najprije postavite krumpir na vrh – gljive. Uhvatite i pepe.

Stavite gljive na krumpir

Sada pretvorite meso. Dodajte i dodir soli i papra.

Stavite meso na gljive

Na vrhu mesa stavljaju luk s mrkvom.

Stavite luk i mrkvu na meso

Dodajte češnjak i kiselo vrhnje prošli kroz tisak.

Dodajte kiselo vrhnje, češnjak i začine

U svaku posudu dodajte oko 100 ml vode ili bujona, pokrijte poklopce i stavite u pećnicu 35-40 minuta pri temperaturi od 180-200 ° C.

Krumpir u loncima s mesom i gljivama spremni su! Mirisi su veličanstveni, pozovite svoje rođake na stol. Možete poslužiti u loncima, ali dio je toliko velik, tako da možete poslužiti na tanjurima. Ukrasite jelo svojim omiljenim biljem i uživajte!

Recept krumpira u loncima s mesom i gljivama

Bon appetit!

Foto krumpir u loncima s mesom i gljivama