Govedina s krumpirom u posudama u pećnici je ukusna i zadovoljavajuća kućna jela koja se možete pripremiti za svoju obitelj na dan odmora.

Sastojci

Govedina – 600 g

Krumpir – 600 g

Luk – 2 kom.

Češnjak – 3-4 češnja

Sol, papar – okus

Suncokretovo ulje – za prženje

Maslac – 30 g

Začin za krumpir – okus

Začin za meso – okus

Voda 450 ml

  • 107 kCal
  • 1 h 40 min.

Proces kuhanja

Kuhana u pećnici lonac mesa s krumpirom – ukusna i zadovoljavajući domaće jelo koje možete kuhati za svoju obitelj na vikend. Meso je mekano i sočno, a krumpir je natopljen sokom od mesa i topi se u ustima. Ova opcija kuhanja govedine s krumpirom jedna je od najuspješnijih.

Za pripremu govedine s krumpirom u loncima u pećnici, odmah pripremite sve potrebne proizvode. Govedina je oprana i sušena.

Sastojci za kuhanje govedine s krumpirom u posudama u pećnici

Kocke, nešto manje od prosječne veličine, izrezane su u meso.

Rezana govedina

Peel krumpir i izrezati ih s istim kockama kao meso. U krumpir dodajte začin, sol i sitno nasjeckani češnjak, pomiješajte.

Rezano krumpir i u kombinaciji s začinima

U tavi grijte suncokretovo ulje i pržite komadiće govedine sa svih strana. Meso treba pržiti u jednom sloju, tako da sok ne ističe. Zatim stavite meso u zdjelu i dodajte sol, papar i začin, dobro promiješajte.

Pržite meso

Stavite krumpir u keramičke posude za 2/3.

Šaljemo krumpire u lonce

Zatim podijelite meso.

Stavite meso na vrh krumpira

Odrežite luk, po mogućnosti nije velika i položite ih na vrh mesa.

Izbaci luk odozgo

U tavi, u kojoj je pečeno meso, sipati vodu iz izračuna od 150 ml po loncu. Donesite vodu do kuhanja i onda ga preliti preko sadržaja lonaca. Odozgo u svakoj posudi stavite mali komad maslaca da krumpir bude kremasti.

Stavite maslac u svaku posudu

Pokrijte poklopce i stavite govedinu krumpirom u posude u pećnici, zagrijavajte do 180 stupnjeva. Pecite 1 sat. Pepeo sam 10 minuta duže. Provjerite dostupnost mesa i krumpira vilicom. Nakon isključivanja pećnice ostavite da posude ostanu još 20-30 minuta. Možete poslužiti izravno u loncima.

Govedina s krumpirom u loncima

Također možete staviti sadržaj na tanjur, dodati s kiselinama ili svježim povrćem.

Govedina s krumpirom na tanjuru

Govedina s krumpirom u posudama u pećnici

Bon appetit!