Pita od jabuka s karamelom – potrebno je kuhati barem jednom. Kombinacija je samo win-win!

Sastojci

Pecivo tijesto – 300 g

Jabuke – 3-4 komada.

Šećer – 100 g + 1 tbsp.

Maslac – 1 tbsp.

Cimet – 10 g

Limun – 0,5 kom.

  • 189 kcal
  • 1 h. 10 min.

Proces kuhanja

Mala pita s karamelom mora biti pripremljena barem jednom! Ova pita ima mnogo imena, ali dolazi iz Francuske, gdje se ova kolača kuha u različitim varijantama.

Kombinacija kiselih aromatičnih jabuka s slatkim karamelom i umakom tijesta samo je win-win! Postoji nekoliko mogućnosti za izradu kolača od jabuka s karamelom:

  • Prvo: kada se gotovo pripremljena kolača od jabuke zalijevamo s unaprijed pripremljenim karamelom.
  • Druga: kolač je odmah pečena karamelom, a rezultat toga je ispupčenje kolača, kada dno kolača nakon kuhanja postaje vrh kada se unese na stol.

Ja ću pripremiti drugu verziju pita. To će biti pita od jabuka s palačinom od karamela. Karamel je vrlo jednostavno pripremljen, a njegova boja ispada vrlo lijepom i ukusna.

Pita od jabuka s karamelom

Pripremite sve proizvode na popisu. Tijesto bi trebao biti puffed bez kvasca. Jabuke su kisele sorte.

Sastojci za pita od jabuka s karamelom

Prvi korak je ukloniti jabuke iz kora s povrćem ili s nožem. Pomoću posebnog uređaja uklonimo kutije sjemena iz jabuka.

Peel jabuke

Odrezali smo jabuke s lobulama, u 8 dijelova svake jabuke. Pospite jabukama s limunovim sokom tako da se ne zatamnjuju.

Izrežite jabuke

Dodajte mljeveni cimet i 1 žlica. šećer. Pa, sve je pomiješano i sad smo stavili jabuke na stranu.

Pospite šećerom i cimetom

Sada napravimo karamelu. Da biste napravili tortu, koristim staru tavu jer se može staviti u vatru i poslati u pećnicu. To je ovaj oblik koji vam najbolje odgovara.

Dakle, u obliku smo proširili žlicu maslaca i 100 g šećera i stavili tava na snažnu vatru. Čekamo dok se šećer ne počne rastopiti i dobiti boju karamele. Pomoću lopatice malo pomiješajte karamelu, tako da se šećer ravnomjerno rastopi kroz tavu.

Stavite maslac i šećer u tavu

To bi trebalo izgledati karamele.

Kuhajte karamel

Sada smo širili jabuke oko kruga oblika, čvrsto, i mogu se preklapati, sjetivši se da će NIH kolača na kraju biti njegov UP. I dalje zagrijavamo karamele s jabukama. Jabuke će dobiti sok i pomiješati s karamelom. Kuhamo jabuke u karamelu 15 minuta. NE MOVE APPLE.

Stavite jabuke u karamelu

Dok se jabuke kuha u karamelu, dobit ćemo pecivo tijesto iz zamrzivača (možete ranije, ako niste sigurni da je 20 minuta dovoljno za odmrzavanje vašeg testa). Izrežite krug tijesta s promjerom malo većim od oblika ili tave. Proširimo tijesto preko jabuka, pažljivo ga vršimo, da ne pomaknemo dijelove jabuka koje se rasprostire od strane obožavatelja. Rubovi tijesta kao što su “prignuli” prste prema unutra, na jabuke. Nemojte pretjerati! Sada s vilicom, mi probati na površini tijesta, tako da se ne diže toliko kad pečenje.

Pokrijte jabuke s pahuljastom tijestom

Posudimo posudu za pečenje u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva C i peći kolač od jabuka s karamelom 30-35 minuta. Uzmi gotovu tortu iz pećnice.

VRLO VAŽNO: ne pokušavajte odmah pretvoriti tortu na jelo! Karamel je jako vruć i može se izlijiti iz tava i, udarajući kožu, ostavit će ga opekline. Kako bi se spriječilo da se to dogodi, dajemo tortu da stoji u obliku doslovno 5-7 minuta, tijekom kojeg će se karamela malo ohladiti i zgusnuti.

VAŽNO: nemojte ostavljati tortu u obliku više od 10 minuta, jer će se karamel očvrsnuti i jabuke će se držati na dnu kalupa.

Pronađite odgovarajuću posudu u obliku i veličini, pokrijte ga s tortom i brzo kolač pretvorite u posudu. Bolje je to raditi preko stola, čak i ako je malo karamela i izlijevanje, ostat će na stolu.

Pa ipak, čak i ako su 1-2 dlake jabuka zaglavile na dno, nemojte paničariti, nježno prenesite kriške vilicom na vrh kolača.

Pokrijte tortu s poklopcem

Na stolu se poslužuje gotova pita od jabuka s karamelom. Pita je ukusna, vruća i hladna.

Fotografija pita od jabuka s karamelom

VAŽNO: nemojte prskati ovu tortu sa šećerom u prahu, izgubit će svoju sjaj, ili pak staviti komad pita od jabuka s kremom od karamela sladoleda vanilije!

To je samo užitak okusa!

Recept za pitačicu s karamelom