Pilaf s mljevenim mesom u multivarku – brzo i vrlo ukusno jelo, ne zahtijeva posebnu pažnju – stavite sve u zdjelu, nakon sat vremena pilaf je spreman!

Sastojci

Mljeveno meso – 300 g

Riža – 1 čašu

Voda – 2 šalice

Mrkva – 1 kom.

Luk – 1 kom.

Suhi češnjak – 1/2 tsp.

Barbaris – 6-8 komada.

Sol, papar – okus

Biljno ulje – 40 ml

  • 171 kCal
  • 1 sat

Proces kuhanja

Pilaf s mljevenim mesom je ukusna jela za cijelu obitelj, koja je savršena za ručak ili večeru. Stvarno volim kuhati takve pilaf, jer zahvaljujući multivaretu proces kuhanja postaje potpuni užitak i uvijek sam zadovoljan idealnom pripremom riže.

Punjenje za pilaf može se koristiti bilo – piletina, puretina, svinjetina, govedina će učiniti. U mojoj verziji, mljeveno meso se sastoji od puretina i svinjskog mesa, količina mesa je jednaka. Ako želite, možete dodati bilo koje začine ili povrće po vlastitom nahođenju.

Pripremite proizvode za kuhanje pilaf s mljevenim mesom u multivarhu. Ako ste uzeli meso – popunite ga.

Sastojci za pilaf s mljevenim mesom u multivarijatu

Jedan veliki luk i velike mrkve treba očistiti i isprati, mrkvu izrezati u duguljasto trake, a luk sjeckani u kocke srednje veličine.

Izrežite luk i mrkvu

U šalici multivarka ulijte biljno ulje, bacajte povrće. Dodajte mljeveno meso na povrće i podesite način “prženja”. Pirjajte sve sastojke pet minuta.

Stavite povrće na povrće

Pripremite rižu za pilaf.

Pripremite rižu

Nakon pet minuta pržite rižu u zdjelu, dodajte žutika, sol i papar i dodajte suhi granulirani češnjak.

Sipati rižu

Ulijte u zdjelu multivarka dvije čaše tople vode. Promiješati.

Ulijte u vodu

Izvadite zdjelu u multivar, uključite “Kasha” način, kuhajte jedan sat. Na kraju, uzmite uzorak za sol, ako je potrebno dodajte još. To je sve, kuhano u višenamjenskom pilafu s mljevenim mesom, može se polagati na tanjure i poslužiti na stolu.

Instalirajte program

Bon appetit!

Recepti pilaf s mljevenim mesom u multivarhu