Kakku omenoiden kanssa hiiva taikina – hämillään herkullisia runsas leivonnaiset, erityisesti kupillinen teetä tai kahvia.

Ainesosat

Hiiva taikina:

Vesi on lämmin – 125 ml

Kananmuna – 1 kpl.

Sokeri – 4 rkl.

Voi – 50 g

Suola – 1 hyppysellinen

Kuivahiiva – 8-11 g (annospussi)

Vehnäjauho – 250 g

Kasviöljy – 3 rkl.

täyte:

Apple – 2 kpl.

Sokerin hiekka – 4 rkl.

Vanilasokeri – 1 paketti

  • 280 kCal
  • 2 tuntia

Ruoanvalmistusprosessi

Seitsemän, pidin säännöllisesti leivonnaiset tehty hiiva taikina, ja erityisesti – piirakka omenat hiiva taikina! Aina on aina herkullinen, makea, tuoksuva ja “pörröinen” – ilmava. Taikina on ihanteellisesti paistettu sisäpuolelta, mikä luo suuria huokosia ja absorboi omenamehua. Kaikkein herkullinen kakku jää jäähtymisen jälkeen – sitten omena-aromi avautuu täydellisesti, varsinkin jos lisäät parin maustetun jauhetun kanelin täytteeseen. Valitettavasti tyttäreni ei pidä tätä mausteita ja minun on kypsennettävä omenapiirakenne hiiva taikina ilman sitä.

Muista, että sinun on ensin annettava aikaa kypsien kypsyttämiseksi täydelliseen testiin, anna taikinan kypsyä, hyvin, ja itse aihio, jotta se ei puhkaisi paistamisen aikana. Voit käyttää leipäkoneella taikinan luomista, kypsennän sitä vanhalla tavalla – kädestäni.

Ainekset kakkuja omenoiden kanssa hiiva taikina

Vuonna vysyplem kuiva hiiva, 2 rkl. sokeria, suolaa ja 4-5 rkl. Vehnäjauhoja sekoitamme kaiken huolellisesti ja täytämme sen lämpimällä vedellä, teemme viipaletta ja käännämme ainesosat lusikkaan.

Yhdistä jauhot, sokeri ja hiiva

Laita lusikka lämpimään paikkaan, peitetty pyyhkeellä ja jätä 20-30 minuuttia käymistilassa. Heti, kun kuplat ilmestyvät läpinäkymättömän pinnan päälle – tämä tarkoittaa, että hiivan aktivointiprosessi on alkanut, mutta opara ei ole vielä valmis – meidän on odotettava, kunnes kaikki kuplat puhkeavat!

Sekoita lusikka

Tällä hetkellä yhdistämme sulatetun voin, kananmunan ja jäljelle jääneen sokerin toiseen säiliöön viillolla.

Yhdistä muna, voi ja sokeri

Kaada ylimääräisiä ainesosia reheviin lusikkain ja sekoitetaan, jolloin saadaan taikina. Me täytämme loput jauhot ja vaivauduimme tiukka hiiva taikina. Jätä 25 minuuttia lämpimään paikkaan.

Yhdistä lusikka ja kananmuna-seos

Omenat pestään vedessä, poistamme siemenet ja leikataan ne suuriksi kuutioiksi, täytetään sokeri- ja vaniljakasveilla ja sekoitetaan.

Ripottele omenoita sokerilla

Nosta taikinaa uudelleen, kaksoisiksi, jaa kahteen osaan ja yksi niistä jaetaan muotin pohjalle kasvisöljyllä rasvattuna. Laatoimme siihen täytteen.

Laita omenat taikinaan

Peitä hiivan taikinan toinen puoli. Annoskoot noin 20 minuuttia, minkä jälkeen panemme kakun omenoiden kanssa hiivataikina lämpimässä uunissa 220 ° C: ssa 40-50 minuuttia. 10 minuuttia ennen leivonnan päättymistä, pistä piirakka pinnalla maidon tai munankeltuaisen kanssa.

Kaada omenat taikina

Poista kuuma piirakka uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan, irrota se muotista, ripottele sokerijauheella ja leikata osiksi.

Cake-resepti omenoiden kanssa hiiva taikina

Palvelemme kupin tuoksuva teetä!

Kuva pie omenoita hiiva taikina

Miellyttävä sinulle!