Leivonnaisten leivonnaiset ovat aina ilmavia ja rapeita, ja yhdessä marjojen kanssa – se muuttuu ylelliseksi jälkiruokaksi.

Ainesosat

Puff-leivonnaiset ilman hiivaa – 400 g

Mansikka (jäädytetty) – 400 g

Sokeri – 130 g

Maissitärkkelys – 2 rkl.

Vesi – 2 rkl.

Vanilja – maku

Maito – 1 rkl. (taikinan voiteluun)

Kasvisöljy – 1 tl. (muotin voiteluun)

Sokeri jauhe – maku

Minttu – valinnainen

  • 239 kCal
  • 1 h. 30 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Myymälöissä myydään laadukkaita tuoreita leivonnaisia, mikä helpottaa suuresti keittoprosessia. Se ei ole salaisuus, että kotiruokakastikkeen ruoanlaitto kestää kauan. Ehdotan, että jäädytetyt mansikat valmistetaan tuhkakastikkeesta. Ainekset hieman, mutta jälkiruoka osoittautuu herkulliseksi ja näyttää erittäin näkyväksi!

Resepti herkkusienelle jäädytetyillä mansikoilla

Käytin pakastimesta pakastettua jäädytettyä tuhkakastiketta. Taikinaa sulatettiin 2 tuntia huoneenlämpötilassa.

Uuni kuumennetaan 220 asteeseen, sopiva muoto rasvataan kasviöljyllä.

Sokeri sekoitetaan maissitärkkelyksen kanssa. Mansikoita käytetään ilman sulatusta.

Ainekset leivonnaisten pakastetuille mansikoille

Pienessä kattilassa paikkaa mansikoita lisää sokeria sekoittaen tärkkelystä ja 2 rkl. vettä. Pienellä tulella, tuo kaikki kiehuvaan ja kokki, sekoittaen, kunnes marja massan paksuuntuminen (noin 5 minuuttia).

Yhdistä mansikat, sokeri ja tärkkelys

Poista sakeutetut täytteet tulesta ja anna sen jäähtyä kokonaan. Jäähdytyksen nopeuttamiseksi laitoin ruokia mansikan täytteellä jäällä ja sekoitettiin jäähtymiseen asti. Et voi laittaa kuumaa täytettä taikinaan – se imeytyy välittömästi taikinaan, ja lopulta saat piirakka märällä pohjalla, emmekä tarvitse sitä ollenkaan.

Keitä marjat

Heti kun täyttö on jäähtynyt, teemme kakun. Rasvaamme leivinastian kasviöljyllä. Käytin muottipurketta irrotettavalla pohjalla. Leikkaamme tarvittavan koon taikinan ja muotoilemalla ne sivut. Taikina levitä täyttö ja jakaa se tasaisesti. Jäljellä olevasta taikasta leikkaa halutun pituisen nauhan ja halutun leveyden. Näistä raidoista me kutoa koristeeksi piirakan yläosaa.

Laita mansikkahillo taikinaan

Voitele kärjen yläreuna maidon kanssa (vain taikinauhat) ja lähetä kakku esilämmitettyyn uuniin. Me leivotamme kerroksellisen piirakan jäädytetyt mansikat 20-25 minuuttia tai kunnes keitetyt.

Peitä mansikoita taikinauhoilla

Anna valmistetun piirakan jäähtyä hieman muotoon, poista se muotista, ripottele jauhemaista sokeria ja lisää haluttaessa minttujen ja marjojen lehtiä.

Ripottele jauhettua sokeria

Pidän tästä tavasta täyttää täytteet pakastetuista marjoista. Täyte “ei pääse pois” paistamisen aikana ja valmis kakku näyttää siistinä.

Kuva pannukakku jäädytetyllä mansikalla

Jäädytetyt mansikat ovat valmiita. Se leikataan hienosti litteisiin osiin, eikä marjapehmuste nukahtaa ulos viipaloidessaan.

Jäädytetyt mansikat

Leikkaa kakku viipaleiksi

Bon appetit!

Valmis leivonnaiset, jäädytetyt mansikat