Mirisno, sočno i svijetlo džem od bundeve za zimu neće ostaviti ravnodušnima!

Sastojci

Bundeve – 700 g

Šećer – 450 g

Limunska kiselina – 2 prsta

Voda – 50 ml

  • 112 kCal
  • 1 sat

Proces kuhanja

Jam od bundeve – sočan i svijetle žetve za zimu. Možete ga kušati kao nezavisno jelo ili ga dodati kao punjenje pri stvaranju pite, pite, croissants, bagels, itd. Dodavanjem limunske kiseline ovoj konzervi dodajte citrusa na okus džemera. Usput, limunska kiselina može biti zamijenjena s limunovim sokom ili narančastom, mandarinom.

Ako vaša djeca ne žele prvo i drugo jelo od bundeve, onda stvarno vole bundeve! Obrano zrno bundeve mora biti u vašem hladnjaku ili na polici svojeg spremišta – možete kuhati čak i latte macchiato od bundeve.

Tako smo isjeći je kupljen ili uzgaja bundeve i očistite unutrašnjost pulpe i sjemena, isperite (sjemenke, isprati i osušiti u pećnici – oni su nevjerojatno korisno)!

Sastojci za zgušnjavanje bundeve za zimu

Čistimo bundu od čvrste kore i opet ćemo ga isprati, izrezati meso u kocke srednje veličine.

Izreži bundu

Izaberite jela s debelim dnom: kotao, lonac ili tavu. Ulijte u njive narezane kockice bundeve i dodajte vodu.

Stavite bundu u tavu

Stavite u šećer i limunsku kiselinu. Stavi čajnik ili lonac na štednjak i dovesti sadržaj do ključanja, a zatim smanjite vatru i kuhajte sadržaj posude je oko 15-20 minuta dok ne omekšaju, povremeno miješajući.

Izlijte šećer

Čim rezanje postane mekano, otpiriruem njezin podvodni mješalica, pokušavajući ne prskati sve oko sebe – masa će biti jako vruća!

Cook bundeva

Ponovno stavite posudu na tanjur i zagrijte zaglavljivanje na polaganom vatri ispod poklopca do potrebne gustoće koju svaki od nas slobodno može odrediti prema njegovu ukusu. Mučio sam ga oko 20-25 minuta, povremeno miješajući.

Pure Pumpkin

Ako namjeravate odmah poslužiti marmelada na stol, stavite ga u kremanki ili zdjele, ostavljajući da se potpuno ohladi.

Recept za zimu bundeve za zimu

Hoćeš sipati u vruće zastoj u njih i odmah zategnite spremnika poklopaca za pekmez pluta od bundeve za zime, staklenke i poklopce prosterilizuem kipuće vode ili u vodenoj kupelji. Ostavimo cool na sobnoj temperaturi, a zatim ćemo ga prebaciti u spremište.

Fotografija bundeve bundeve za zimu

Naša bundeva je potpuno gotova!