Szeretne finom palacsintát reggelire? Ez a recept hasznos lesz Ön számára egyértelműen.

Az összetevők

Tej – 500 ml

Tojás – 1 db.

Liszt – 170 g

Növényi olaj – 4 evőkanál.

Cukor – 2 evőkanál.

Só – 1/2 tk.

  • 189 kcal
  • 15 perc.
  • 5 perc.

Főzés

Klasszikus vékony palacsinta tej – egy egyszerű és könnyű recept kitűnő eredménnyel. Palacsinta, hogy vékony és érzékeny, hogy képes legyen könnyen csomagolja őket minden töltés, és így, hogy nem szakadt, nem crack, nem kell hozzá, hogy a tészta szódabikarbóna, sütőpor vagy élesztő. És ha azt akarjuk, hogy a porózus, lyukacsos szép palacsinta – szüksége van egy nagyon jó hő a serpenyőbe, mielőtt öntsük egy tészta.

A klasszikus recept szerint a vékony sovány tejcserék könnyen átfordulnak, ne tapadjanak a serpenyőbe, és ne szakadjanak el. Töltésként sós és édes összetevők is alkalmasak.

Recept vékony tejszínre

Készítse elő a szükséges összetevőket. Kívánatos, hogy mindegyik szobahőmérséklet, tehát jobb előkészíteni őket.

Hozzávalók a vékony tejszínre

Tejet egy csipetnyi sót, cukrot és 2 evőkanál adjon hozzá. növényi olaj. A mustárt használtam, hanem oliva vagy napraforgó. Krémes is használható, de ebben az esetben meg kell olvasztani, majd meleg állapotba kell hűteni.

Öntsön olajat a tejbe

Add hozzá a csirke tojást.

Hajtsa a tojást

Nagyon alaposan megverték az összes összetevőt, amíg egyenletes. Ebben a szakaszban használhat keverőt.

Keverje össze a keveréket egy habverővel

Ezután adjuk hozzá a szitált lisztet. A szitálás fontos. Először is, a lisztet oxigénnel dúsítják, és másodszor, a szemetet eltávolítják. Ismét alaposan keverje össze. A vizsgálat során nem lehet csomók, de a konzisztenciában folyadéknak kell maradnia: a folyékonyabb tészta, a vékonyabb a palacsinta kiderül.

Szitálja a lisztet

Hűtsük le jól a serpenyőben, zsírozza meg egy kicsit növényi olajjal. A kenéshez jobb, ha szilikon kefét vagy olajjal megnedvesített ruhát használ. Mivel a tésztához hozzáadott olajok elegendőek ahhoz, hogy biztosítsák, hogy a palacsinta ne tapadjon a serpenyőbe, és hosszú ideig puha maradjon.

Pour kanál egy vizsgálatot, hogy fenn kell tartani a súlya a serpenyőben, lépjünk enyhén körkörös mozdulatokkal, egyenletesen eloszlatva a tésztát a felület felett.

Öntsük a tésztát a serpenyőbe

Sütjük a palacsintát addig, amíg nem lesz ragacsos, az idő attól függ, mennyire erős a tűz a serpenyőben. Amikor egy palacsinta könnyedén elcsúszik egy serpenyő felszínén, azt át kell fordítani a másik oldalra. A palacsinta készen áll arra, hogy elpiruljon éles széleihez.

Sütjük egy palacsinta

A klasszikus tejes receptre készült palacsinta vékony, finom és illatos. Kívánt esetben egy friss palacsinta, amelyet éppen eltávolítottak a serpenyőből, egy hűtött vajos kockával lehet megkenni. Ez tejszerű ízzel tölt el.

Kenje meg a palacsintákat olajjal

Tálaljuk palacsinta forró vagy hűtött.

Fotó vékony palacsinta a tej

Ezek tökéletesen együtt lekvár, sűrített tej, tejföl, vörös kaviár, sajt, a sózott lazac és más töltelékkel.

Kész vékony palacsinta tejjel

Bon appetit. Cook szeretettel.

Palacsinta tejjel (klasszikus recept)