Много деликатни тънки палачинки на водата с яйца, които винаги се получават!

Съставките

Яйца – 3 броя.

Вода 0.5 литра

Захар – 1,5 супени лъжици.

Сол – 1 ч. Л.

Брашно – 6 супени лъжици.

Растително масло – 2 супени лъжици.

  • 242 kCal
  • 25 мин.

Процес на готвене

Представете си, че плавате в Средиземно море … не, не, не чупете нищо, за шамандурите, които не плуват, и така в повечето шамандури, където никой почти не плува. Насладете се на топлата вода и се възхищавайте на хоризонта … Внезапно: “И как да готвите пържолите?” – Звуковия звук на професионалния високоговорител се чува от самото ухо. Е, разбира се, отпих глътка солена вода от такава изненада и си помислих: “Но наистина, как? Не съм готвал котлети дълго време, може би е време?”

– Но ти знаеш, имам страхотни палачинки, които излизат, тониуске и само на водата, а не гумени, но нежни и всичко в дупка – продължи гласът. И най-сетне прочистих гърлото си и видях Люба от Москва, с когото обсъдихме начините за запазване на българския пипер на плажа вчера.

– Нека да вземем рецептата ви, ще опитам. Палачинки по водата – любопитни! Мислех си. И така, ръцете ми стигнаха до палачинките и аз съм щастлив да ви представя тази рецепта. Палачинките излизат наистина тънки и много вкусни, но тайната е проста …

Така че, за подготовката на тънки палачинки на водата, се нуждаем от яйца, сол и захар, вода, брашно и растително масло.

Съставки за тънки палачинки на вода

Тайната е, че в началото е необходимо да победите яйцата със захар и сол в прекрасна пяна. Ето го.

Разбийте яйцата със захар и сол

След това изсипете 1/3 от водата и добавете брашното, разбъркайте. След това изсипете останалата вода, докато разбърквате тестото. Комочки не трябва да бъде. Добавете масло и тестото е готово.

Добавете вода и брашно

На нагретия тиган излейте малко тесто и наклонете тенджерата в кръг, за да разпределите тестото равномерно и бързо по цялата повърхност. Ако използвате Teflon тиган, няма нужда да го смазвате. Сладка палачинка от едната страна …

Изсипете тестото в тигана

И след това от другата и така изпържете тънките палачинки на водата с яйца.

За да изпържите палачинка

Готови палачинки се разстилат на чиния. Можете да ги смажете с масло, докато са горещи, и поръсете със захар, но може би ще се въздържа от това.

Завършени тънки палачинки на водата

Палачинките на водата излизат много, много тънки и красиви и най-вече вкусни и почти безтегловни. Това са такива дупки … Данте, само!

Рецепта за тънки палачинки на водата

Сервирам палачинки, горещи с всякакви неща, всеки ще реши какво да го изгори или къде да потапя.

Бон апетит, и прекарват ваканцията си с полза!

Снимка на тънки палачинки на водата