Сладките тънки крепове на млякото са създадени за 20 минути – ще имате време да изхранвате такова печене на семейството си за закуска.

Съставките

Яйце от пиле – 3 бр.

Мляко с някакво съдържание на мазнини – 1 стъкло (200 ml)

Пшенично брашно – 5 супени лъжици. без горната част

Растително масло – 1,5 супени лъжици.

Захар – 2 супени лъжици.

Сол – 2 щипки

  • 207 kCal
  • 20 мин.
  • 20 мин.

Процес на готвене

Сладки тънки палачинки на мляко – истинска руска класика, която никога няма да излезе от кулинарния стил. Всеки може да създава такива печени продукти, дори и да не го е приготвял.

За теста за палачинка, млякото от всякакъв вид и съдържанието на мазнини, което имате, ще ви хареса. В зависимост от размера на яйцата, варирайте техния брой от 3 до 4 броя, но не по-малко, тъй като те са връзката между течността и брашното.

Не забравяйте да оставите теста “почивка” около 15-20 минути, за да активирате глутена. Започнете незабавно да печете палачинки след създаването на теста, позволявате груба грешка (въпреки че, освен ако тестото не е варено), – палачинките ще се разкъсат, когато се обърнат.

За да не се смазва всеки път с масло или парче мазнина, към тестото се добавя растително масло. Между другото, трябва да се добави и сол – подчертава сладостта на печенето.

Така че, подгответе необходимите продукти за приготвяне на сладки палачинки с мляко и започнете да готвите!

Съставки за сладки тънки палачинки на мляко

Яйцата се разбиват в дълбока чиния или салатна купа, слагат сухи подправки: захар и сол.

Залейте захарта с яйцата

Ще вземем около 2 минути и ще излеем млякото. Ще вземем още един удар.

Изсипете млякото

Пресейте пшеничното брашно от най-висок клас и го поставете в салатна купа, добавете растителното масло, оставяйки малко да смажете тигана. Ние внимателно смесваме всичко, създаваме палачинка и му даваме време за “почивка” – 15-20 минути.

Добавете брашно

Смажете тавата за пържене с останалата част от растителното масло и изсипете половин купа тесто, изпечете палачинка за минута от всяка страна. Също така ще направим останалата част от палачинското тесто, създавайки от него златни и вкусни сладкиши.

За да изпържите палачинка

Поставете сладките тънки палачинки на млякото върху чинийка или върху чиния и ги поднесете на всички с мед или друга сладост.

Рецепта за сладки тънки палачинки на мляко

Приятно за вас!

Сладки тънки палачинки с мляко