Вкусни, меки, буйни, червени палачинки с дупки.

Съставките

Брашно – 500 гр

Мляко – 800-1000 гр

Яйце от пиле – 2 бр.

Растително масло – 4 супени лъжици.

Захар – 30 гр

Мая – 11 гр

Сол – щипка

Сало – един парче

  • 189 kcal
  • 20 мин.
  • 1 час

Процес на готвене

Преди това бях много безразличен към мая палачинки. На първо място, защото ми се стори, че е било много дълго и трудно. Но когато приготвих палачинки за тази рецепта, мързеливостта и съмненията веднага се изпариха и тази рецепта беше любимата ни. Кук тези палачинки, те са невероятно нежни, меки, вкусни и пухкави. Аз препоръчвам.

За да приготвите палачинки с дупки в мляко с мая, пригответе храната в списъка.

Състав за палачинки с отвори за мляко с мая

Загрейте малко половин чаша мляко, добавете супена лъжица захар и дрожди, разбъркайте маята с вилица, покрийте с опаковка с храна и поставете на топло място за 15 минути.

Комбинирайте мляко, мая и захар

Разбийте яйцата с останалата захар.

Свържете яйцата със захар

През това време дрождите ще се подуят добре.

Нека маята се активира

Добавете маята в купа към яйцата, разбъркайте. Останалото мляко също е леко затоплено. Изсипете млякото в маята.

Добавете яйца със захар и мляко

Постепенно изсипете пресятото брашно, разбъркайте до хомогенно състояние, добавете половината от растителното масло, щедри щипка сол. Покрийте тестото с хранителен филм, за да предотвратите навлизането на въздух, и го поставете на топло място за около 30 минути.

Добавете брашно

През това време, тестото ще се увеличи значително по размер. Разбъркайте тестото с миксер, леко се утаява. Отново покрийте тестото с хранителен филм и го поставете на топло място още 20-30 минути. За пореден път се разбърква размахване на тестото, добавете останалото масло, за съгласуваност гледам: ако дебеличък тестото – добавете малко топло мляко. Тестото трябва да е като гъста сметана.

Изсипете маслото

Предварително загрейте тигана, намажете го с парче мазнина. Изсипете в тигана за 1 печене тесто, печете, докато появата на дупки на повърхността. Обърнете се незабавно и гответе за около минута на обратната страна. Твърдите пържени сладки не трябва да бъдат.

Изсипете тестото в тигана

Палачинки на една маса с дупки в млякото с маята Сервирайте с любимия си конфитюр или сироп – ако имате сладки зъб, а ако не разполагате с сладкото – тогава с хайвер, червена риба или просто с филийки осолени херинга и мариновани лук, също няма да има несравнимо вкус.

Рецепта за палачинки с дупки в мляко с мая

Палачинки с дупки в мляко с мая