Рецепта за вкусно и здраво запълване на пилешки черен дроб за пайове и пайове.

Съставките

Пилешки черен дроб – 400 гр

Лук – 2 бр.

Сол – на вкус

Млян пипер на вкус

Растително масло – за пържене лук

  • 124 kCal
  • 1 час

Процес на готвене

Пилешкият черен дроб е полезен продукт, от който можете да приготвите много вкусни и независими ястия. В допълнение, черният дроб е подходящ за пълнене на различни пити и пасти. Можете да направите попълването само на черния дроб и лука, и можете да добавите към черния дроб картофено пюре, така че също ще бъде вкусно.

Днес рецептата ми за пълнене ще бъде само от пилешки черен дроб и пържен лук. Опции за получаване на тези гарнитурата твърде малко, можете да изпържи на черния дроб, а след това преминете през месомелачка или котлет в блендера и първата може да се варени, а след това се смесва с много пържен лук и котлет. Вторият вариант е по-скоро по мое желание, изглежда по-полезно за мен, днес ви предлагам. И ако не сте готови да се пекат сладкиши с пълнеж, можете да видите тук на сайта, моята рецепта за сладкиши тесто с мляко.

Така че, ние ще подготвим всички продукти за подготовка на пълнежа от черен дроб за пайове и пайове.

Състав за пилешки пълнеж за пайове и пайове

Както казах по-горе, готвя черния дроб за пълнене. Поради това ние измиваме добре черния дроб под течаща вода, поставяме го в тиган и го напълваме със студена вода. Сложете тенджерата на печката и я вари в продължение на 30 минути след варенето. Не забравяйте да премахнете пяната след кипене.

Поставете черния дроб в саксия с вода

Докато черният дроб се варе, нарязвайте лука за печене. Лука трябва да вземе най-малко 2 големи лука, това ще е от полза само за пълнене, ще бъде по-сочно и вкусно.

Нарежете лука

Сладка лук в растително масло на малък огън най-напред на прозрачност, а след това да светлина златист. Не прекалявайте лука. Друга малка тайна – добавете щипка захар в процеса на пържене лук, то, а след това пълнене с него, ще вкус по-добре.

Смажете лука

С пържения черен дроб, изсипете водата и оставете да се охлади малко.

Изцедете водата от черния дроб

Сега трябва да смесим и смажем всичко. Можете да направите това с миксер или с миксер, изберете метода, който ви харесва най-добре. В процеса на смилане добавете сол и смлян пипер на вкус.

Поставете лука, черен дроб и сол в блендер

Направих го в миксер в два комплекта, тъй като цялата маса не се появи веднага.

Натрошете пълнежа

Опитваме се да вкусим, ако е необходимо – добавете сол и черен пипер. Запълването на черния дроб за пайове и пайове е готово.

Рецепта за пълнене на пилешки черен дроб за паста и пайове

От предварително приготвеното тесто от мая, ние формираме заготовки за пайове, оформяваме пълнежа, разкъсваме ръбовете и се печем.

Поставете пълнежа върху тестото

Ето тези пайове с пълнен пилешки черен дроб. Много вкусно, опитайте.

Снимка на пилешки пълнеж за пайове и пайове