Achma е много сърдечен и вкусен пай на грузинската кухня.

Съставките

Вода – 200 ml

Сол – 1/2 ч. Л.

Брашно – 400 гр

Растително масло – 2 супени лъжици.

Масло – 70 гр

Бряза – 300 гр

  • 298 kCal
  • 1 час

Процес на готвене

Грузинската кухня е забележителна, разнообразна и много вкусна. Една от най-ярките ястия на тази кухня е тортата, наречена ама. Това е торта за тези, които харчат много енергия. Следователно, тези, които следват фигурата или спазват правилното хранене, трябва да бъдете изключително предпазливи при това ястие, защото след като опитате парче, е трудно да се отървете от себе си. Проверява се многократно и за себе си, и за приятелите. Ако решат да се поглезят с толкова прекрасно парче торта, пийте я със зелен чай, защото помага за храносмилането. Друг грузински акуму се препоръчва да сервира на празници с алкохол, тъй като такава мазна храна го неутрализира добре.

Рецепта за грузинската Ахма

Пригответе необходимите съставки.

Състав за Грузия Achma

В дълбока купа, изсипете във вода при стайна температура, изсипете сол и разбъркайте, докато кристалите се разтвори напълно. След това започнете на малки порции, за да инжектирате пресятото брашно.

Комбинирайте вода, брашно и сол

Замесете меко и еластично тесто.

Разбъркайте тестото

Залейте с растително масло и продължете да го разбърквате за 5-7 минути. Тя не трябва да се придържа към ръцете ви. По своята структура тестото ще прилича на детска глина, която лесно се търкаля в ръцете и не оставя следи.

Омесете тестото

Нарежете 1/7 парче от обикновено парче и го разточете в тънък слой, ~ 2 мм, и поставете тавичка за тях. Краищата на тестото задължително трябва да висят, те са необходими за формирането на върха на пай. На върха на тестото изобилно се поръсва с настъргано сирене.

Сложете сирене на тестото

Всички следващи слоеве на пайката трябва да бъдат варени. За да направите това, трябва да кипнете вода в голяма тенджера или котел. И потопете в него тънко навит слой тесто.

Запалете тестовия слой

Веднага след като водата отново кипи – извадете тестото с шум и го поставете върху кърпата.

Поставете тестото на кърпа

След 1-2 минути сменете тестото със следващия слой на пайката, равномерно го разстилайте върху повърхността. Поръсете го добре с разтопено масло.

Смажете тестото с масло

И тогава отново изобилно се поръсва с настъргано сирене.

Настържете сиренето на ренде

И така, продължете да редувате слоевете, докато тестото и брюнзата свършат. Окачените краища на първия слой трябва да бъдат увити и смазани с масло.

Поставете всички слоеве на тестото

Изпратете формуляра до фурната за 30 минути. Печете грузинската асма при температура 190 градуса.

Печете акму във фурната

Нарежете Achmu на части и ги поднесете топло. Можете да го съхранявате в хладилника, но преди да сервирате, все още трябва да се затопли, толкова по-вкусно.

Снимка на грузинската Achma

Бон апетит. Кук с любов.

Грузински Achma