Omlet s mljevenim mesom – hranjiva jela, jednostavna i brza za pripremu, tako da se može pripremiti u bilo koje doba dana ili noći.

Sastojci

Pileća jaja – 5 kom.

Pileća peciva – 150 g

Mlijeko – 120 ml

Pšenično brašno – 60 g

Sol – 1 tsp.

Začini – 0,5 tsp.

Biljno ulje – 3 predmeta l.

  • 185 kcal
  • 45 min.

Proces kuhanja

Tradicionalno jelo za doručak za gotovo svaku obitelj jest jaja koja se kuha na različite načine. To može biti kajgana jaja, bućkanje ili remenje na nov način, jajašca ili običnih kuhana jaja. Kajgana – to je velika zasebna tema, jer ovo jelo može se pripremiti uz dodatak mesa, dimljenog mesa, povrća, gljive, mahunarke, sir i zelje. Volim kuhati omlet sa pilećeg mesa – jelo dovoljno srdačna, tako da nije nužno komplementarne prilog, dovoljno da mu dostavi nekoliko povrće, ljekovito bilje, te kompletan obrok je spreman.

Pripremite sve proizvode za izradu omleta s mljevenim mesom u pećnici. Ne postoji ništa egzotično ovdje – jaja, mlijeko, brašno, maslac, mljeveno meso i sol s začinima.

Sastojci za omlet s mljevenim mesom u pećnici

U zdjelici, kokošja jaja, na sobnoj temperaturi, ohlađena ili izravno iz hladnjaka – zapravo nije važno.

Vozite jaja u zdjelu

Ulijte u zdjelu svježeg mlijeka, dodajte sol, začine i pšenično brašno.

Dodajte mlijeko, začine i brašno

U ovoj fazi možete “rukovati” s šipkom ili čak sondiranim mješalicom. Udahnite masnu svježu dok ne nestane posljednja žitka pšeničnog brašna.

Namjestite masu jaja

Koristite već pripremljenu piletinu ili dobro, kupljeno u trgovini. Posolite biljno ulje u posudu, postavite slatkiš i pržite na niskoj vrućini. Stisnite je cijelo vrijeme, tako da se nadjev ne pretvori u jedan veliki prst. Posolite i posipajte začinima. Pržite 15 minuta.

Pržite mrvicu

Umiješajte prženu rižu u pečenje. Možete uzeti jedan veliki oblik ili nekoliko manjih za posluživanje omleta u obrocima.

Stavite punjenje u kalup

Napunite šlag u kalupu omletnom masom. Sada možete početi pečenje.

Ulijte smjesu omleta

Stavite oblik u pećnicu i zagrijte ga na 180 stupnjeva. Pecite omlet s mljevenim mesom u pećnici 20-25 minuta. Kada “šešir” omleta postane svijetlosmeđom, možete uzeti u obzir i pripremiti jelo i izvući iz pećnice.

Omlet s mljevenim mesom u pećnici

Izrežite omlet na komadiće i odmah poslužite, sa svježim biljem, umakom.

Omlet s mljevenim mesom u pećnici

Bon appetit!

Omlet recept s mljevenim mesom u pećnici