Lush vareniki pariksi voidaan keittää täyttämällä makusi.

Ainesosat

taikina:

Kefir 250 ml

Jauhot – 350-400 g

Muna – 1 kpl.

Suolaa – 0,3 tl.

Soda – 0,3 tl.

Sokeri – 1 tl.

täyte:

Perunat – 3 kpl.

Sipuli – 1 kpl.

Kasviöljy – 3 rkl.

suolaa

pippuri

  • 188 kcal
  • 1 h. 40 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Muistan, miten äitini keitetyt nyytit pari, nämä ovat vareniki lapsuudesta – rehevä, pullea ja makea raejuusto. Tällaista täyttöä on rakastettu perheellämme.

Tänä päivänä yritän valmistaa vareniki kefirillä pari vanhaa tapaa, ilman höyrylaivaa ja erikoislaitteita. Minun täytyy valmistaa pari tavallista sideharsoa pari.

Vaivata taikinan höyrytetyt nyytit, otetaan yksinkertaisia ​​tuotteita.

Ainekset taikinaan

Vuonna kulho, kaada kefir, lisätä sokeria, suolaa, sooda ja sekoita reagoimaan.

Kaada kefiiri

Lisää muna ja sekoita uudelleen.

Aja muna

Kaada 2 kuppia seulotettua jauhoa leivinjauheella (sooda) ja vaivaa pehmeä taikina. Jätä jonkin verran jauhoja kasa, alle puolen lasin.

Lisää jauhot

Vaivata taikina pöydällä kaada hieman jauhoja, niin että se putoaa käsistä, mutta se on pehmeä ja joustava. Tämä on tärkeää, muuten vareniki ei nouse keittämisen aikana. Peitä taikina pyyhellä ja täytä täyttö.

Vaivaa taikina

Vareniki voidaan valmistaa millä tahansa täyteaineella – marja, kurkku, kaali jne. Olen peruna. Tee tämä, keitä perunat ja sekoita se paistettua öljy-sipulia, suolaa ja pippuria maistella.

Yhdistä perunamuusit ja sipulit

Irrota taikina pieni kappale, rullata se nipuksi ja leikata yhtä suureen osaan. Taikinan poistaminen ei ole välttämätöntä – jos se sekoitetaan oikein, sen pitäisi osoittautua erittäin pehmeaksi. Riittää, että jokainen pala käsin kaatuu, jauhetaan jauhot, jotta se ei tartu kiinni. Tasakakun paksuus on vähintään 2-3 mm.

Jaa taikina osiksi

Perunatäytteet asetetaan kunkin kakun ja zalipit-dumplingin keskelle.

Aseta täyttö taikinaan

Vareniki voidaan naplep myöhempää käyttöä varten ja jäädyttää ja sitten kiehua tarvittaessa. Tai kokki kaikki kerralla.

Säästää nyytit

Höyrykäyttöön suunnitellaan tällainen muotoilu: sinun on otettava pannu laaja-alaisella, kaada se kolmasosa vedestä ja vedä seppeleen reunaa niin, että se liukenee hieman koskematta vettä ja pidä tiukasti kiinni. Peitä pannulla kansi ja tuo kiehuvaksi vettä. Kun vesi kiehuu, sideharso muuttuu kosteaksi, tämä on normaalia.

Pukeutukaa kastikkeella

Laimennetaan silmut, jotka ovat sideaineella, jolloin ne eivät kosketa sitä. Keitä vareniki kefirille pariksi kiehuvalla vedellä noin 10 minuuttia avaamatta kantta. Kypsennysaika riippuu siitä, kuinka paljon dumplings on. Voit saada yhden varenikin ja leikata sen tarkistamalla, onko taikina valmis.

Laita sideharso vareniki

Varenikin tulisi kasvaa koko ja tulla reheviksi. Kun olet irrottanut yhden erän, ruuhkaa välittömästi seuraava.

Kuva nyytit kefir höyryssä

Pöydälle kefir-keitetyt höyrytetyt nyytit heti! Kuuma!

Resepti vareniki kefir höyrytetty