Το θαυμάσιο ήπιο συκώτι στυλ Stroganov αξίζει να το σερβίρουμε τόσο στους καλεσμένους όσο και στους συγγενείς.

Τα συστατικά

Το συκώτι βοδινού – 300 g

Ξηρή κρέμα 150 g

Τοματοπολτός – 1-2 κουταλιές της σούπας

Κρεμμύδι – 1 τεμ.

Αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.

Φυτικό λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.

Πράσινο – για γεύση

Αλάτι, πιπέρι – για γεύση

  • 242 kCal
  • 30 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Ποιος δεν μαγειρεύει ή τουλάχιστον δεν ακούει για ένα τέτοιο πιάτο – stroganoff βοείου κρέατος; Παραλλαγές της ιστορίας της προέλευσής της ποικίλλουν, αλλά σχετίζονται ακριβώς με το όνομα του Κόμη Στρογγάνοφ. Αρχικά, το πιάτο παρασκευάστηκε μόνο από βόειο κρέας, αλλά αργότερα υπήρχαν επιλογές για αυτή τη θαυμάσια συνταγή. Και τώρα “Stroganoff βοείου κρέατος” σημαίνει επίσης κοπή λεπτές πλάκες.

Σήμερα θα μαγειρέψουμε το συκώτι του βοείου κρέατος σε στυλ Steganoff. Ακόμα και μια αρχάριος ερωμένη θα αντιμετωπίσει σίγουρα ένα τόσο νόστιμο και ήδη κλασσικό πιάτο. Στρογκανόφ βοδινό συκώτι με ξινή κρέμα αποδεικνύεται τρυφερό και νόστιμο, αυτό το πιάτο μπορεί να υποβληθεί στο τραπέζι συμπόσιο ή περιποιηθείτε τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Έτσι, ετοιμάστε τα απαραίτητα προϊόντα και αρχίστε το μαγείρεμα. Σε αυτό το πιάτο, πρέπει σίγουρα να ετοιμάσετε ένα πιάτο: φαγόπυρο, βραστές πατάτες ή πατάτες. Επειδή το ήπαρ βοείου στρογκανόφ προετοιμασία αρκετά γρήγορα, να προετοιμάσει το γαρνίρισμα εκ των προτέρων ή ταυτόχρονα με αυτό το πιάτο.

Συστατικά για το στρογγυλό βόειο κρέας από συκώτι βοδινού με ξινή κρέμα

Σύμφωνα με την κλασική συνταγή τηγανητό συκώτι να χύσει καυτή σάλτσα κρέμα γάλακτος, έτσι ώστε μαζί του και να αρχίσει. Το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τηγανισμένο μέχρις ότου ανοιχτόχρωμο σε φυτικό έλαιο.

Για να τηγανίζετε ένα κρεμμύδι

Προσθέστε το αλεύρι στο τηγάνι, ανακατέψτε αμέσως.

Προσθέστε αλεύρι

Η ξινή κρέμα και η ντομάτα μπορούν να αναμειχθούν σε ένα ξεχωριστό μπολ, ή μπορείτε απλά να το βάλετε σε ένα τόξο.

Βάλτε ξινή κρέμα και πάστα ντομάτας

Ανακατεύουμε την πάστα ντομάτας και την ξινή κρέμα με κρεμμύδια. Προσθέστε νερό ή γάλα, επιτυγχάνοντας την επιθυμητή συνοχή της σάλτσας. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια. Με την ευκαιρία, αν προσθέσετε το γάλα, ξινή κρέμα πιθανώς δεν θα χτυπήσει όταν θερμαίνεται. Θα σαγηνεύσουμε και θα πιπάρουμε τη σάλτσα. Ζεστάνετε το κάτω από το καπάκι σε βράσιμο και αφαιρέστε το από τη φωτιά.

Ετοιμάστε τη σάλτσα

Εν τω μεταξύ, ας φροντίσουμε το συκώτι. Πρέπει να πλυθεί, να στεγνώσει, να αφαιρεθεί και να κοπεί σε λεπτές πλάκες. Φροντίστε να αφαιρέσετε τις μεμβράνες και να αφαιρέσετε τους αγωγούς. Κάθε κομμάτι πρέπει να είναι τρυφερό))

Για να κόψετε το ήπαρ

Προθερμάνετε το φυτικό έλαιο και βάζετε το τεμαχισμένο συκώτι.

Βάλτε το συκώτι στο τηγάνι

Αρχίζει αμέσως σε καφέ, οπότε δεν κινούνται μακριά από την πλάκα, τηγανίζουμε το συκώτι, ανακατεύοντας, για 5-7 λεπτά, δεν είναι πλέον. Μην το σόλο, είναι σημαντικό. Βάζαμε τη σάλτσα, αρκεί.

Να τηγανίζετε το συκώτι

Μόλις το ήπαρ αλλάξει χρώμα, θα χύσουμε τη σάλτσα.

Ρίξτε τη σάλτσα

Εάν η σάλτσα εμφανίζεται πυκνή – ρίξτε λίγο νερό ή γάλα. Κρατήστε το ήπαρ σε μια σάλτσα Stroganoff σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας. Αυτό είναι ένα τόσο καλό πιάτο που έχουμε. Η πυκνότητα της σάλτσας προσαρμόζεται στη γεύση σας, μου αρέσει αρκετά παχύ. Στο τέλος του μαγειρέματος, μπορείτε να προσθέσετε λίγο βούτυρο, θα εμπλουτίσει τη γεύση.

Βγάλτε το συκώτι σε σάλτσα

Γαρνίρετε έτοιμος; Στη συνέχεια, σερβίρετε αμέσως το βόειο κρέας Stroganoff από το συκώτι βοδινού! Έχω πούτσα πατάτες σήμερα, είναι υπέροχο για αυτό το πιάτο. Προσθέστε τα αγαπημένα σας πράσινα και σερβίρετε με θερμότητα από τη φωτιά!

Φωτογραφία του Stroganoff του βοδινού κρέατος από το συκώτι βοδινού με ξινή κρέμα

Το πιο ελκυστικό ήπαρ στη σάλτσα απλώς λιώνει στο στόμα! Ναι, με πατάτες πουρέ, ναι με άνηθο!

Ready Beef Stroganoff από συκώτι βοδινού με ξινή κρέμα

Το Stroganoff βόειου κρέατος από το συκώτι βοδινού με ξινή κρέμα είναι γρήγορο σε προετοιμασία, αλλά πραγματικά ένα βασιλικό πιάτο! Pechenochka νόστιμα, ζουμερά, σάλτσα δίνει τέτοια τρυφερότητα! Μαγειρέψτε για υγεία!

Νόστιμο κρεμμυδάκι από βόειο κρέας με ξινή κρέμα

Καλό φαγητό!

Βόειο κρέας Stroganoff από συκώτι βοδινού