Το συκώτι του γάδου, κονσερβοποιημένο καλαμπόκι, φρέσκα αγγούρια και βρασμένο ρύζι – όλα αυτά συνδυάζονται τέλεια σε μια νόστιμη, φρέσκια και υγιεινή σαλάτα!

Τα συστατικά

Ήπαρ γάδου – 230 g

Κονσερβοποιημένο καλαμπόκι – 280 γρ

Φρέσκα αγγούρια – 2 τεμ.

Βρασμένο ρύζι – 1 ποτήρι

Αλάτι, πιπέρι – για γεύση

Νωπά χόρτα – για γεύση

  • 217 kCal
  • 20 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Τίποτα δεν είναι ευκολότερο από τις σαλάτες από κονσερβοποιημένα προϊόντα που δεν θα σκεφτείτε – σε αυτό ήμουν πεπεισμένος για την προσωπική εμπειρία! Ανοίγετε τις όχθες, κόβετε τα συστατικά, συνδέετε τα πάντα, τα γεμίζετε και είναι έτοιμο!

Στη σαλάτα από το συκώτι του μπακαλιάρου και του καλαμποκιού, εγώ, εκτός από τα κύρια συστατικά, πρόσθεσα τα υπόλοιπα μετά το δείπνο, το βρασμένο ρύζι και τα φρέσκα αγγούρια – αλλά αυτά δεν είναι απαραίτητα υποχρεωτικά συστατικά. Αντ ‘αυτού, αγγούρια σαλάτας, βραστές πατάτες ή αυγά, κρουτόν μπορεί να τεθεί σε σαλάτα – εδώ η φαντασία σας δεν είναι περιορισμένη! Για μένα, ο συνήθης συνδυασμός ψαριών και ρυζιού, και τα αγγούρια κάνουν το πιάτο περισσότερο λαχανικό, επίσης άνοιξη και πολύχρωμο.

Για σαλάτα dressing, δεν είχα χρησιμοποιήσει λιπαρή ξινή κρέμα ή μαγιονέζα, αλλά πήρε φυτικό έλαιο. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση τα πάντα εξαρτώνται επίσης από το γούστο σας: ίσως, για ένα εορταστικό τραπέζι, θα είναι πιο κατάλληλο το dressing της μαγιονέζας.

Έτσι, για να ετοιμάσουμε μια σαλάτα με ένα συκώτι γάδου και καλαμποκιού, χρειαζόμαστε τα παρακάτω συστατικά.

Συστατικά για σαλάτα με συκώτι και καλαμπόκι

Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Το υγρό που παραμένει στο δοχείο δεν μπορεί να αποστραγγιστεί, έτσι ώστε μετά την προετοιμασία, προσθέστε μια μικρή ποσότητα στην προετοιμασμένη σαλάτα.

Κόψτε το ήπαρ μπακαλιάρος

Τα αγγούρια κόβονται με τον ίδιο τρόπο όπως το συκώτι. Σας στέλνουμε σε ένα μπολ.

Κόψτε το αγγούρι

Θα χρειαστεί να μαγειρέψετε το ρύζι εκ των προτέρων. Αυτό μπορεί να γίνει για μια ημέρα ή λίγο πριν κάνετε μια σαλάτα. Ένα μισό ποτήρι ρυζιού ξεπλύνετε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, σε ένα ποτήρι νερό για 15-20 λεπτά. Αποδεικνύεται περίπου ένα ποτήρι μαγειρεμένο ρύζι – αφήστε το να κρυώσει πριν προσθέσετε στη σαλάτα.

Προσθέστε Ρύζι

Προσθέτουμε καλαμπόκι. Το υγρό πρέπει να αποστραγγιστεί από το δοχείο.

Βάλτε το καλαμπόκι

Ανακατέψτε τη σαλάτα με το συκώτι του γάδου και του καλαμποκιού. Εάν σκοπεύετε να φάτε ολόκληρο το πιάτο αμέσως – αλάτι, πιπέρι και ανεφοδιάστε αμέσως. Εάν πρόκειται να το στείλετε στο ψυγείο, τότε κάνετε όλα τα παραπάνω πριν από το σερβίρισμα στο τραπέζι.

Φωτογραφία σαλάτας με συκώτι γάδου και καλαμποκιού

Για να φρέσκο, μην ξεχάσετε να προσθέσετε χόρτα. Για παράδειγμα, άνηθο και πράσινα κρεμμύδια. Καλό φαγητό!

Συνταγή σαλάτας με το συκώτι και το καλαμπόκι