Νόστιμο και πλούσιο πιάτο, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί στη θέση. Επίσης, το πιάτο μπορεί να είναι μια εξαιρετική γαρνιτούρα για το κρέας.

Τα συστατικά

Πατάτες – 700 g

Χάντρες κατεψυγμένες – 300 g

Κρεμμύδι – 2 τεμ.

Προβηγκιακά βότανα – για γεύση

Αλάτι, πιπέρι – για γεύση

Ηλιέλαιο – για το τηγάνισμα

  • 68 kCal
  • 1 ώρα 30 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Προτείνω να ετοιμάσετε ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό πιάτο με φουντούκια με πατάτες στο φούρνο. Η πεθερά μου έδινε στα μανιτάρια τη συλλογή των μανιταριών, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να τα μεταφέρουν αμέσως, οπότε τα πάγωσε και, εάν ήταν απαραίτητο, μου τα έδωσε. Φυσικά, με ένα δασικό μανιτάρι κάθε πιάτο γίνεται πιο νόστιμο. Η πατάτα με φουντούκια μπορεί να είναι ένα αρκετά ανεξάρτητο πιάτο, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα πιάτο για το κρέας ή τα πουλερικά. Ως ανεξάρτητο πιάτο, οι πατάτες με λεμόνια μπορούν να σερβιριστούν με νηστεία.

Η συνταγή για κουτάβια και πατάτες στο φούρνο

Για να προετοιμάσετε τα φουντούκια με πατάτες στο φούρνο, προετοιμάστε τα απαραίτητα συστατικά από τη λίστα. Χνουδωτά, πριν το μαγείρεμα, πρέπει απαραίτητα να ξεπαγώσετε.

Συστατικά για μαγείρεμα κουταλιών με πατάτες στο φούρνο

Πλύνετε τις πατάτες και καθαρίστε, και στη συνέχεια στεγνώστε.

Θα ξεφλουδίσουμε τις πατάτες

Με ένα τόξο αφαιρέστε το φλοιό, ξεπλύνετε και κόψτε σε μισο- ή τεταρτημόρια.

Ας κόψουμε το κρεμμύδι

Σε ένα τηγάνι, θερμαίνετε το ηλιέλαιο, βάλτε τα αποψυγμένα καλαμάρια και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό, στη συνέχεια προσθέστε κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ελαφρώς τηγανίζουμε μαζί.

Τρίψτε τα κρεμμύδια και τα φουντούκια

Κόψτε τις πατάτες σε φέτες, προσθέστε αλάτι, προσθέστε βότανα της Προβηγκίας ή άλλα καρυκεύματα σύμφωνα με το γούστο σας. Προσθέστε τα τηγανισμένα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο. Αν το λάδι είναι χαμηλό, προσθέστε ένα ζευγάρι περισσότερο κουτάλια, διαφορετικά τα γεώμηλα θα ξεραθούν.

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά του πιάτου

Στο ταψί, μετατοπίστε τις πατάτες με χάντρες και επίπεδο. Καλύψτε τη φόρμα με φύλλο αλουμινίου.

Βάζουμε τη φόρμα

Ψήνουμε τις πατάτες με φουντούκια στο φούρνο, προθερμαίνονται σε 180 μοίρες, 40 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά.

Έτοιμο πιάτο

Τα έτοιμα φαγητά μπορούν να πασπαλιστούν με χόρτα και σε μερίδες.

Φωτογραφία καλαθιών με πατάτες ψημένες στο φούρνο

Μερίδα πατάτας με χάντρες

Καλό φαγητό!