Μαροκινό τσάι – ένα ποτό που κερδίζει από την πρώτη γουλιά με το σαγηνευτικό άρωμα και τη γεύση του.

Τα συστατικά

Πράσινο τσάι – 1 κουταλιά της σούπας.

Νομισματοκοπείο – 20-25 κλαδιά

Ζάχαρη – για γεύση

Νερό – 600 ml

  • 13 kCal
  • 10 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Μαρόκο τσάι μέντας – ένα ποτό που κερδίζει από την πρώτη γουλιά με το σαγηνευτικό άρωμα και τη γεύση του. Παραδοσιακά, το τσάι γίνεται σε μεταλλικούς βραστήρες, με βάση το πράσινο τσάι, με την προσθήκη μικρής ποσότητας νερού και μια εντυπωσιακή ποσότητα μέντα και ζάχαρης. Φαίνεται ότι το ποτό μόλις τέσσερα συστατικά, αλλά οι αναλογίες τους και ασυνήθιστη προσέγγιση για το μαγείρεμα είναι δυνατόν να ληφθεί μια απίστευτα νόστιμη, πικάντικη, αναζωογονητικό και δροσιστικό ποτό, κάθε ανάσα από την οποία θέλετε να απολαύσετε. Δοκιμάστε το!

Φωτογραφία μαροκινή τσάι

Προετοιμάστε τα συστατικά για το μαροκινό τσάι.

Συστατικά για μαροκινό τσάι

Στην τσαγιέρα, μετρήστε 1 κουταλιά της σούπας. φύλλα πράσινου τσαγιού χωρίς πρόσθετα. Προσθέστε 200 χιλιοστόλιτρα βραστό νερό. Καλύψτε το βραστήρα με ένα καπάκι και αφήστε το ποτό να είναι απότομο για 4-5 λεπτά.

Τσάι για ζυθοποιία

Προσθέστε περισσότερα φύλλα μέντας στο βραστήρα. Τα στέλεχος της δυόσμου στην προετοιμασία του μαροκινή τσαγιού δεν χρησιμοποιούνται, επειδή δίνουν την πικρία του ποτού.

Προσθέστε τη ζάχαρη. Ρυθμίστε την ποσότητα ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Παραδοσιακά, το μαροκινό τσάι μαγειρεύεται πολύ γλυκό, προσθέτοντας ζάχαρη όπως στη διαδικασία μαγειρέματος και στο έτοιμο ποτό.

Βάλτε τα φύλλα μέντας και τη ζάχαρη

Ρίξτε μέσα στο βραστήρα με φύλλα δυόσμου 200 ml βραστό νερό. Καλύψτε το βραστήρα με ένα καπάκι και αφήστε το για 20-30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε άλλα 200 ml ζέοντος νερού και αφήνουμε το ποτό να ετοιμάσει για 2 λεπτά.

Ρίξτε βραστό νερό

Προσθέστε το προετοιμασμένο πράσινο τσάι και αφήστε το ποτό να παραμείνει για άλλα 2-3 λεπτά.

Εκμίσθωση τσαγιού

Ρίξτε το τελικό ποτό σε γυαλιά. Παραδοσιακά, το τσάι χύνεται σε ένα υψηλό, αυξάνοντας το βραστήρα πάνω από τα κύπελλα σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm έτσι ώστε το ποτό είναι εμπλουτισμένο με οξυγόνο, και στην σχηματίζονται φυσαλίδες επιφάνειά του -. Ένα σημάδι ότι το τσάι παρασκευάζεται σωστά.

Προσθέστε ένα μικρό κλαδί δυόσμου σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε το ποτό στο τραπέζι.

Ρίξτε το τσάι σε κύπελλα

Το μαροκινό τσάι είναι έτοιμο.

Συνταγή για μαροκινό τσάι

Το μαροκινό τσάι είναι μια πραγματική τελετή τσαγιού. Πιστεύεται ότι ο χρόνος που περνάει με ένα φλιτζάνι τσάι είναι κατάλληλος σε οποιαδήποτε κατάσταση της ζωής, είτε πρόκειται για επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, είτε για διακοπές είτε απλά για επιθυμία να διαλέξετε κάποιο χρόνο. Τα γυαλιά με τσάι είναι πάντα προετοιμασμένα περισσότερο από αυτά που υπάρχουν – ως ένδειξη ότι το σπίτι είναι πάντα ευπρόσδεκτο σε απροσδόκητους επισκέπτες.

Με την παράδοση, το γυαλί δεν είναι γεμάτο στην κορυφή, αλλά μόνο περίπου το μισό. Όταν το τσάι είναι μεθυσμένο, ένα άλλο ποτήρι χύνεται στο γυαλί, πάλι γεμίζοντας το γυαλί μόνο το μισό. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Πίνετε τσάι συνήθως χαλαρά, δαγκώνοντας γλυκά και πίνοντας κάθε γουλιά. Δοκιμάστε το! Πολύ πνευματικό χόμπι!