Κοτόπουλο με ρύζι και καλαμπόκι στο φούρνο – το καλύτερο πιάτο για εκείνες τις περιπτώσεις, όταν είστε πολύ τεμπέλης για να παρακολουθήσετε την προετοιμασία του κοτόπουλου και του ρυζιού.

Τα συστατικά

Κοτόπουλα – 500 γρ

Ρύζι – 200 γραμ

Νερό – 600 ml

Καλαμπόκι σε κονσέρβα – 1 κουτί

Φυτικά έλαια – 1 κουταλιά της σούπας.

Αλάτι, πιπέρι μαύρο έδαφος και τσίλι – για γεύση

  • 120 kCal
  • 1 ώρα

Διαδικασία μαγειρέματος

Κοτόπουλο με ρύζι και καλαμπόκι στο φούρνο – ένα απλό καθημερινό πιάτο για εκείνους τους χρόνους, όταν θέλετε κάτι που δεν είναι φυσιολογικό και μάγος στη σόμπα – τεμπελιά και απροθυμία. Απαιτεί την προσοχή του μάγειρα μόνο στην αρχή, κατά την τοποθέτηση των συστατικών, και στη συνέχεια προετοιμάζεται εντελώς ανεξάρτητα. Ως αποτέλεσμα, παίρνετε αμέσως και ένα νόστιμο πιάτο πλευρά, και κομμάτια κοτόπουλου με ένα τραγανό δέρμα.

Συστατικά για κοτόπουλο με ρύζι και καλαμπόκι στο φούρνο

Πριν από το μαγείρεμα, ξεκινήστε το φούρνο για θέρμανση έως 250 C.

Το κοτόπουλο διαχωρίζεται από τα οστά. Ξεφλουδίστε αναγκαστικά. Για αυτό το πιάτο, τα πόδια είναι ιδανικά κατάλληλα.

Ξεχωρίστε το κρέας από τα οστά

Εμείς τρίψτε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές με λάδι, αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι

Στην πυρίμαχη μορφή, βάζουμε ρύζι, καλαμπόκι μαζί με το υγρό από το βάζο και άλλο τρία φορές περισσότερο νερό από ό, τι ο όγκος του ρυζιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε.

Βάλτε το ρύζι στη φόρμα με καλαμπόκι και πιπέρι

Στο επάνω μέρος του γαρνιτούρου βάζουμε κομμάτια κοτόπουλου επάνω. Όπως μπορείτε να δείτε, αποδεικνύεται ότι μας κάνει να ζυθοποιούμε, αλλά μέχρι το τέλος του μαγειρέματος, όταν το νερό έχει φύγει, αρχίζει το ψήσιμο.

Βάλτε το κοτόπουλο

Βάζουμε το κοτόπουλο με ρύζι και καλαμπόκι στο φούρνο, ακόμα κι αν δεν έχει ζεσταθεί στους 250 C, και κρατάμε εκεί για 40-50 λεπτά. Τα τελευταία δέκα λεπτά, κοιτάξτε αν το δέρμα έχει ήδη φτάσει στον επιθυμητό βαθμό τραγανότητας. Ο Rhys θα είναι έτοιμος εκείνη τη στιγμή.

Κόβουμε κοτόπουλο με ρύζι και καλαμπόκι στο φούρνο

Όπως μπορείτε να δείτε, το πιάτο δεν είναι τόσο θαμπό όπως ήταν στην αρχή του μαγειρέματος: τα κοτόπουλα μειώνονται και ανοίγουν το κίτρινο στρώμα του καλαμποκιού. Παρεμπιπτόντως, αποδεικνύεται αυτόματα από την κορυφή και όχι επειδή το έβαλα έτσι. Το καλαμπόκι είναι ελαφρύτερο από το ρύζι, αναδύεται στην αρχή του μαγειρέματος και στη συνέχεια δεν βυθίζεται.

Συνταγή κοτόπουλου με ρύζι και καλαμπόκι στο φούρνο

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για τη συνοχή του ρυζιού, εδώ είναι ορατή εδώ. Myakonky, όχι πάνω από το στέγνωμα.

Φωτογραφία κοτόπουλου με ρύζι και καλαμπόκι στο φούρνο