Μια μεγάλη συνταγή για το ψήσιμο ολόκληρου του κοτόπουλου στο φούρνο. Το κοτόπουλο ψήνεται σε σάλτσα σόγιας, σε ένα μαγειρικό μανίκι.

Τα συστατικά

Κοτόπουλο – 2 κιλά

Σάλτσα σόγιας – 100 ml

Μέλι – 70-80 g

Καρυκεύματα κοτόπουλου – 10 γρ

Αλάτι – 2-3 πρέζα

  • 364 kCal
  • 1 ώρα 20 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Το απίστευτα αρωματικό και νόστιμο κοτόπουλο, ψημένο στη σάλτσα σόγιας και το μέλι, στο μανίκι, αποδίδει πολύ ζουμερά και διατηρεί όλες τις μυρωδιές της μαρινάδας. Αυτό το πουλί είναι έτοιμο γρήγορα – περίπου 50-60 λεπτά, οπότε πρέπει να υπολογίσετε την ώρα άφιξης των επισκεπτών για να τους παρακαλώ με ένα εξαιρετικό ψητό πιάτο. Με την ευκαιρία, καρυκεύματα για το κοτόπουλο μπορείτε να μαγειρέψετε στο σπίτι, ανακατεύοντας: παπαρτίνα, ένα τσίμπημα πιπέρι, ξηρό σκόρδο, αποξηραμένα χόρτα και μαύρο πιπέρι.

Για να διασφαλιστεί ότι το κοτόπουλο είναι κορεσμένο με όλα τα αρώματα της μαρινάδας, θα πρέπει να διατηρείται περίπου μισή ώρα σε αυτό, όχι λιγότερο.

Θα σας διδάξω, παρεμπιπτόντως, ένα μικρό τέχνασμα! Ανασηκώστε απαλά το δέρμα από την κορυφή της οπής και αφαιρέστε απαλά από το στήθος με ένα δάχτυλο ή κουτάλι, αλλά όχι μέχρι το τέλος για να σχηματίσετε μια τσέπη. Σε αυτό, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας. μαρινάδα, μία για κάθε μισό μαστού. Έτσι, το φιλέτο κοτόπουλου κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν παραμένει ξηρό!

Πλένεται το σκελετό κοτόπουλου στο νερό και στεγνώνετε με χαρτοπετσέτα.

Συστατικά για κοτόπουλο ψημένο σε σάλτσα σόγιας σε ένα μανίκι

Η σάλτσα σόγιας και το μέλι θερμαίνονται ελαφρά σε φούρνο μικροκυμάτων και αναμειγνύονται.

Συνδυάστε το μέλι και τη σάλτσα σόγιας

Βάλτε λίγο αλάτι στη μαρινάδα και καρύκευμα για το κοτόπουλο.

Προσθέστε μπαχαρικά και αλάτι

Το σφάγιο κοτόπουλου καλύπτεται εντελώς με επίδεσμο και τοποθετείται σε δοχείο. Ρίξτε τη μαρινάδα στο πουλί, μη ξεχνώντας τις τσέπες στο στήθος. Δώστε της ένα “σπάσιμο” για περίπου 30-40 λεπτά, περιστασιακά στρέφοντας και λερώνοντας το με την ίδια μαρινάδα.

Επιλέξτε το κοτόπουλο

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια τσάντα για το ψήσιμο και σφίξτε το σφιχτά.

Βάλτε το κοτόπουλο σε μια τσάντα για το ψήσιμο

Βάλτε τη συσκευασία με το πουλί στο ταψί και το φύλλο ψησίματος στο φούρνο, όπου ψήνετε το πιάτο για περίπου 50-60 λεπτά στους 200C. Αν η κορυφή του πουλιού φθείρεται γρηγορότερα από ότι είναι έτοιμη, τότε το καλύψτε με αλουμινόχαρτο ή απενεργοποιήστε το μαύρισμα, αν ο φούρνος σας υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία.

Βάλτε το κοτόπουλο στη συσκευασία στη φόρμα

Προετοιμάστε ένα χρυσό κοτόπουλο για ζεστό τραπέζι, μη ξεχνώντας να απελευθερώσετε από τη συσκευασία. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να χωριστεί σε διάφορα μέρη, κόβοντας πρώτα το πόδι, τα φτερά και μετά όλα τα υπόλοιπα. Φροντίστε να δοκιμάσετε το ψημένο στήθος – είναι εκπληκτικό!

Φωτογραφία κοτόπουλου που ψήνεται σε σάλτσα σόγιας σε ένα μανίκι

Ευχάριστο σε σας!