Η συνταγή ψήνεται στο κοτόπουλο με το μέλι. Το κοτόπουλο αποδεικνύεται όμορφο, κοκκινωπό και εξαιρετικά νόστιμο.

Τα συστατικά

Κοτόπουλο – 800 γραμ

Μέλι υγρό – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Σάλτσα σόγιας – 1 κουταλιά της σούπας.

Λευκό κρασί ξύδι – 1 κουταλιά της σούπας.

Φυτικά έλαια – 1 κουταλιά της σούπας.

Αλάτι θάλασσα – για να δοκιμάσετε

Πιπέρι – για γεύση

  • 197 kCal
  • 1 ώρα

Διαδικασία μαγειρέματος

Το αγαπημένο όμορφο και κοκκινό κοτόπουλο είναι ένας συχνός προσκεκλημένος σε κάθε τραπέζι δείπνου. Και μαριναρισμένο σε μια σάλτσα με την προσθήκη του μελιού, είναι επίσης εξαιρετικά νόστιμο.

Για να μαγειρέψετε κοτόπουλο με μέλι στο φούρνο, πάρτε το απαραίτητο φαγητό. Το κοτόπουλο πρέπει να πλένεται με τρεχούμενο νερό, να στεγνώνεται με χαρτοπετσέτα.

Συστατικά για κοτόπουλο με μέλι στο φούρνο

Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το φυτικό έλαιο, το ξίδι από το κρασί, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Κτυπήστε με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει.

Κάνετε μια μαρινάδα

Λιπάνετε τη μαρινάδα κοτόπουλου μέσα και έξω. Είναι πιο εύκολο να το κάνετε αυτό με μια βούρτσα σιλικόνης. Αφήστε να μαρινάρετε τουλάχιστον 15 λεπτά.

Λιπάνετε το κοτόπουλο με μαρινάδα

Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο ταψί, λιπαίνετε ξανά με μαρινάδα, ρίχνετε λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 40-50 λεπτά. Από καιρό σε καιρό συνεχίστε να λιπαίνετε τη μαρινάδα κοτόπουλου. Ότι κατά την προετοιμασία ενός πτερυγίου δεν έχουν καεί, μπορούν να καλυφθούν με ένα φύλλο.

Βάλτε το κοτόπουλο στο φύλλο

Σερβίρετε το ψημένο στο φούρνο κοτόπουλο με το μέλι έχει τις καλύτερες γεύσεις με ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας, το πότισμα τους με τη σάλτσα που σχηματίστηκε κατά την προετοιμασία του κοτόπουλου.

Φωτογραφία κοτόπουλου με μέλι στο φούρνο

Το κοτόπουλο με μέλι στο φούρνο, όπως πάντα, ήταν επιτυχία. Ευχάριστο!

Συνταγή κοτόπουλου με μέλι στο φούρνο