Ένα ολόκληρο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα “αρσενικό” δείπνο ή ένα οικογενειακό δείπνο.

Τα συστατικά

Κοτόπουλο – 1300-1500 g

Πατάτες – 0,5-0,7 kg

Σκόρδο – 1 κεφαλή

Κρεμμύδια – 90 γραμ

Μπαχαρικά για κοτόπουλο – 2 κουταλιές της σούπας.

Αλάτι, πιπέρι – για γεύση

Ηλιέλαιο – 10 ml

Apple – 1 τεμ.

Σάλτσα ροδιού – 2 κουταλιές της σούπας.

Σάλτσα ντομάτας – 1 κουταλιά της σούπας.

Μουστάρδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Σάλτσα σόγιας – 30-40 ml

Χιλή – για να δοκιμάσετε

  • 150 kcal
  • 1 ώρα 10 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Το ψητό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα “αρσενικό” δείπνο ή ένα οικογενειακό δείπνο. Έχοντας δει ένα εξαιρετικό κοτόπουλο στην αγορά, φροντίστε να το πάρετε, ειδικά αν το Σαββατοκύριακο είναι μπροστά, θα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να συναντήσετε με μια οικογένεια για ένα νόστιμο γεύμα. Το ολόκληρο το κοτόπουλο στο φούρνο, ακόμη και με πατάτες – το ίδιο πιάτο, το οποίο είναι δύσκολο να αντισταθεί. Επιπλέον, μπορείτε να σερβίρετε μια σάλτσα και μια αγαπημένη σαλάτα ή σπιτικά τουρσιά.

Φωτογραφία μιας κότας στο φούρνο εξ ολοκλήρου με πατάτες

Για να προετοιμάσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, σας προτείνω να συλλέξετε αμέσως όλα τα συστατικά για να κάνετε τη διαδικασία γρήγορα και εύκολα.

Συστατικά για το κοτόπουλο στο φούρνο εξ ολοκλήρου με πατάτες

Απευθείας ενεργοποιήστε και ζεστάνετε το φούρνο, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 190 μοίρες. Αφαιρέστε το χυλό και στεγνώστε το. Μετά την σχάρα το πουλί με αλάτι, πιπέρι και αγαπημένα μπαχαρικά.

Κόψτε κοτόπουλο με μπαχαρικά και αλάτι

Παράλληλα με τον καθαρισμό του μήλου κουτί σπόρους, κομμένο σε μεγάλες φέτες, βάλτε μέσα το πουλί.

Γεμάτο το κοτόπουλο με μήλα

Ξεφλουδίστε τις πατάτες, πλύνετε, κάνετε το ίδιο με τα κρεμμύδια. Για να λιπανθεί η ανθεκτική στη θερμότητα μορφή, ο πυθμένας πρέπει να τοποθετηθεί με μεγάλες πατάτες κομμένες και κρεμμυδιές.

Βάλτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο σχήμα

Ξεφλουδίστε το κεφάλι του σκόρδου, κόψτε, διασκορπίστε τις πατάτες. Απαλλαγή λίγο τα πάντα με το αλάτι και την πάπρικα, αν θέλετε.

Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά

Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μαξιλάρι πατάτας. Ερμητικά αποφράσσουν το πιάτο με αλουμινόχαρτο και να το στείλει στο φούρνο για 25 λεπτά.

Βάζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια κοτόπουλο

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα για τη λίπανση των πτηνών – στην ικανότητα να συνδυάζει τις μουστάρδα, ντομάτα, ρόδι και η σόγια σάλτσες.

Συστατικά για σάλτσα

Ανακατέψτε, αφαιρέστε το δείγμα, εάν είναι απαραίτητο, ρυθμίστε τη γεύση στο επιθυμητό.

Ανακατέψτε τη σάλτσα

Αφαιρέστε το πιάτο από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, κόψτε τη σάλτσα, στείλτε το ξανά στο φούρνο. Ψήστε για άλλα 12-15 λεπτά.

Λιπάνετε τη σάλτσα κοτόπουλου

Στο τραπέζι ψημένο ολόκληρο κοτόπουλο με πατάτες, μπορείτε να εφαρμόσετε με το αγαπημένο σας σάλτσα και γαρνιτούρα από λαχανικά / τουρσιά.

Κοτόπουλο συνταγή στο φούρνο εξ ολοκλήρου με πατάτες

Καλό φαγητό!

Κοτόπουλο στο φούρνο εξ ολοκλήρου με πατάτες