Haluatko leipoa jotain maukasta pöydälle, mutta ei tarpeeksi aikaa? Tämä resepti on sinulle! Valmista ei vain cupcake, mutta perusta kakku ja piirakka!

Ainesosat

Munat – 3 kpl.

Sokeri – 3/4 cupia

Suola – hyppysellinen

Kefir – 1 lasi

Kasviöljy – 1/2 kuppi

Jauhot – 1,5 kuppia

Soda – 1 tl.

  • 283 kcal
  • 45 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Kefir- ja kasviöljyjen keittäminen voidaan turvallisesti pitää kulinaarisen kokemukseni lähtökohtana. Se oli hänestä, jonka aloin luoda. Ja miksi? Koska tällaiset aineet kuten kefir ja kasviöljy, on aina talossa. Lisäksi reseptit ovat todella yksinkertaisia, ja ruoanlaitto kestää alle tunti. Tänään valmistaudumme cupcake kefir ja kasviöljy. Mutta kaikesta kunnossa.

Ensinnäkin kefiiri on erilainen. Se, mitä otat, on sinun. Mitä enemmän tuote on, sitä rasvaa fat-kakku on. Ja kuten tiedämme, lihavamman, herkemmän 🙂

Toiseksi, kasviöljy on myös erilainen, suosituin – tietenkin auringonkukka ilman hajua, käytän sitä. Mutta kukaan ei kiellä kokeilemasta oliivipuita, merirotuja, setriä, seesamiä tai mitä muuta siellä on. Kokeile eri vaihtoehtoja.

Leivonta jogurtissa Pidän siitä, että leivinjauheena riittää käyttää soodaa. Älä vain liioittele sitä, ja sitten valmistettuun ruokaan tulee katkeruutta. Ja laita se loppuun yhdessä jäljellä olevan jauhon kanssa. Sekoita sitten nopeasti uuniin, sillä kun sooda tulee hapanta taikinaa (ja kefir tekee hapan), reaktio alkaa välittömästi ja hiilidioksidi vapautuu, jolloin leivonta ilmava.

Aloitetaan siis ruoanlaitto. Tarvitsemme seuraavia ainesosia.

Ainekset kakku kefir ja kasviöljy

Kulhoon yhdistämme munia, suolaa ja sokeria.

Yhdistä munat ja sokeri

Voittaa viillolla 2-3 minuuttia – kunnes valkaisu massa ja kuplat. Voit käyttää sekoittimen nopeuttamaan prosessia.

Vatkaa munat sokerilla

Muniin ja sokeriin lisätään kasviöljyä ja kefiriä.

Kaada voin ja kefirin

Se sekoitetaan homogeeniseen tilaan.

Sekoitetaan seosta

Seulaa jauhot nestemäisiin ainesosiin.

Lisää jauhot

Lisää soodaa. Ota teelusikallinen ilman liukumäkeä.

Lisää soodaa

Paistetaan taikinaa kefirillä ja kasviöljyllä. Se muuttuu paksuksi smetasta.

Sekoita taikinaa

Älä epäröi, laita massan muottiin ja laita välittömästi uuni kuumennettuun 180-200 asteeseen. Paista 20-30 minuuttia. Leivonta-aika riippuu muotin koosta. Tarvittaessa me voitelemme seinät öljyllä – eli jos muoto on metallinen, lasi jne. Silikonimuotteja ei tarvita.

Kaada taikina muottiin

Cupcake on valmis testaamaan kefiiriä ja kasviöljyä, jossa on puinen tikku. Jäähdytä muotoon ja laita se sitten arinaan, kunnes se jäähtyy kokonaan (jotta pohja ei sula).

Paista cupcake

Jäähdytetty cupcake tarjoillaan pöydälle, joka sisustaa tahdon mukaan. Hieroin leivonnaiset hillolla ja ripottiin muruilla, jotka oli tehty epätasaisen kuoren yläosasta.

Cupcake jogurtilla ja kasviöljyllä

Tarkoituksellisesti otin suuren muodon, mutta tämän vuoksi en ollut kovin paistunut. Cupcake jogurtti ja kasviöljy voi myös toimia kakun kakku.

Kerma cupcake ja kasvisöljy resepti

Bon appetit!

Kuva kakku kefir ja kasviöljy