A fekete ribizli mártások finom, rendkívül finom sütemények, amelyek tökéletesen kiegészítik a reggeli tea vagy a kávé csészéjét.

Az összetevők

Búzaliszt l / h – 250 g

Cukor – 200 g

Sütőpor – 8 g

Só – 1/3 ts.

Tojás – 1 db.

Növényi olaj – 100 g

Tej – 180 ml

Lemon zest (opcionális) – 1 tk.

Élelmiszer aroma “Vanilla” (opcionális) – 1 ml

Fekete ribizli (lefagyasztottam) – 100 g

  • 293 kcal
  • 40 perc.

Főzés

A muffinok kis adagos cupcakes, amelyekben gyakran hozzáadnak gyümölcsöt, csokoládét, dióféléket vagy bogyókat.

A cupcakes és a muffinok teljesen más desszertek, bár hasonlóak. De a muffinokat csak kis formákban sütik, és muffinok – mind kis, mind nagyban: kerek vagy téglalap alakúak.

De a fő különbség a muffinok és a cupcakes között a dagasztás módja. A muffin tészta elkészítéséhez külön száraz és folyékony összetevőket kell keverni, majd össze kell őket keverni és gyorsan fel kell keverni egy kanállal.

A muffinok fekete ribizli készítéséhez nem kell sok idő és erőfeszítés, és egy sor termék a csodálatos sütéshez meglehetősen megfizethető.

Folytassuk?

Készítse elő az összetevőket.

Összetevők muffinok fekete ribizli

Az első tartályban száraz összetevőket kell csatlakoztatni. Lisztet sütőporral, szitáljuk, hozzáadunk cukrot és sót, alaposan keverjük össze.

Kombináljuk a lisztet, a cukrot és a sót

A második tartályban a folyékony összetevőket összekötjük: növényi olaj, tojás, tej, élelmiszer íz. Adjuk hozzá a citromhéjat, és keverjük össze egy maréknyi habverővel vagy kanállal, amíg az összetevők össze nem állnak. Nem kell rázni!

Kombinálja a tojást, a vajat és a tejet

A folyékony összetevőket a száraz termékekkel összekötjük. Ehhez egy folyékony komponenst öntöttek egy tartályba, amely száraz összetevőket tartalmaz.

Száraz és folyékony keverékek összekeverése

Az alulról felfelé húzott kanállal csak a száraz hozzávalókat nedvesítsük. A tészta kicsi lesz. Ne légy szorgalmas, ne próbálja meg keverni a tésztát a simasággal.

Keverjük fel a tésztát

Adjuk hozzá a ribizlit (lefagyasztottam).

Add hozzá a ribizlit

Óvatosan keverjük össze. Alternatív megoldásként a ribizlit lisztben lehet feltekerni, majd hozzáadni a tésztához.

Keverje össze a tésztát a bogyókkal

A tésztát papírtkapszulákra vagy szilikon formákra terjesztjük, a térfogat 2/3-át kitöltve. Kívánt esetben a muffinok tetejét barna szemcsés barnás cukorral lehet megszórni.

A tésztát formákká kell alakítani

Muffinokból készült gallyak, előmelegített, 205-210 fokos sütőbe. Süssük 15-25 percig, amíg az aranybarna és száraz nyársak (nézd meg a sütőedet). Nekem fekete ribizli muffineket 23 percig sütöttek 210 fokos hőmérsékleten.

A kész muffinokat kissé hűsítjük a penészgombákban, majd felhúzzuk a rácsra a további hűtésre.

Fotó muffinok fekete ribizli

A finom illatos muffinok ribizli készen állnak.

A fekete ribizli muffin receptje

Muffinok fekete ribizli