Рапан в крем сос е невероятно вкусен топъл аперитив.

Съставките

Рапанс – 300 гр

Лук – 1 бр.

Шампанзони – 200 гр

Бяло сухо вино – 150 гр

Чесън – 2-3 карамфил

Растително масло – 2 супени лъжици.

Крем 10-15% – 200 гр

Сол – на вкус

Брашно – 1 супена лъжица.

Pepper Ch.M. – на вкус

Сирене твърдо – 100 гр

  • 119 kCal
  • 40 мин.
  • 5 мин.

Процес на готвене

Тази версия на топли закуски от рапан – вероятно една от най-популярните в много черноморски кафенета. Сервирайте рапан в кремообразен сос в порционни форми – керамика или чугун. Много е вкусно, ако последната стъпка на готвене завърши в пещ за изгаряне на дърва, като например при печене на пица и хляб. Сервира такава закуска, обикновено с крутони или бисквити и, разбира се, с чаша бяло студено сухо вино или бира.

За да приготвите изнасилванията в кремообразен сос, пригответе храни в списъка. Подготвя предварително обезскрежаване, изплаква се под течаща вода от пясъка и остатъците от черупки. Лук и чесън, чисти, измийте, нарязани гъби.

Състав за изнасилване в сметанов сос

Загрейте растителното олио в тиган, поставете лука нарязани на половинки и натрошен чесън. Кук за няколко минути, лук трябва да стане прозрачен и мек. Добавете гъби, нарязани на тънки филийки, гответе при неподвижен огън за още 5 минути.

Сварете лука с гъби

Нарежете изнасилванията с тънки филийки, прибавете ги към тигана, ги пригответе заедно със зеленчуците за 15-20 минути. Добавете сухото вино, покрийте тигана с капак и продължете да готвите при пожар за още 5 минути.

Изсипете виното

Изсипете лъжица брашно, разбъркайте съдържанието на тигана.

Добавете брашно

Изсипете сметана в тигана, сол на съда, пипер на вкус, разбърква се. Веднага след като кремът започне да се сгъстява, изключете печката.

Изсипете сметаната

Разстилайте съдържанието на тигана върху топлоустойчиви порционни форми, поръсвайте всяка част с настъргано сирене. Поставете фурната за 5-10 минути в предварително загрята фурна до 180 градуса, за да разтопите сиренето.

Поръсете със сирене

Сервирайте рааните в кремообразен сос веднага след подготовката.

Рецептата за изнасилване в кремообразен сос

Наслаждавайте се!

Рапан в крем сос