Задушено калмари в доматен сос е добро както във формата на супа, така и като сос в прости странични ястия.

Съставките

Пюре Calamari – 400 гр

Лечо – 700 гр

Домати в собствен сок – 800 гр

Лук – 1 бр.

Чесън – 1 бр.

Червен пипер – 1 бр.

Чили – 1 бр.

Зехтин – 3 супени лъжици.

Пресен магданоз, сол на вкус

  • 75 kCal
  • 8 часа

Процес на готвене

Задушено калмари в доматен сос е моята корпоративна рецепта, чиято идея бях изтеглила преди повече от 20 години от Египет. Ние приготвихме нещо в хотела, нещо, което наистина харесах, а вкъщи опитах това ястие на свой риск и рискувах да се повтаря. Оказа се, един интересен случай, не е по-лошо и дори по-добре, отколкото в хотела! Но за всеки случай, аз все още няма да кажа, че това е египетска кухня, защото Бог знае как всъщност готвят този бизнес.

Искам да подчертая, че рецептата е идеална за нетрадиционни дни на православният глад и това е една от стройните рецепти, които са по-интересни от други бързо хранене. Това е много, много, много, много вкусно: задушени калмари в доматен сос, така че обикновено се готвя на рожден ден. И в празничните ястия, разбирате, обикновено избирате най-доброто.

Важни точки за състава на съставките. Теглото на сепиите вече е показано в мен, размразено и изгладено. Съответно, в кожата и в ледената глазура, те трябва да вземат повече. Броят на лешото и доматите в собствения си сок е доста произволен, винаги съм вземал първите банки, които имам и никога не съм правил грешка. Основното е, че тези съставки в количеството са 3-4 пъти повече от калмари. Пилето е задължително. Не можете да го отрежете, но го пазете в шушулката, докато го изгасвате на повърхността, но трябва да бъде, защото определя много интензивния аромат и много леката острота на това ястие.

Съставки за калмари в доматен сос

Калмари са нарязани на пръстени с ширина 1-2 см.

Изрежете калмара

Червеният български пипер се нарязва с ленти с дебелина 1-2 см.

Нарежете черен пипер

Лукът е нарязан доста фино, чесън – напротив, той е достатъчно голям.

Поръсете лук и чесън

Свийте в дебел стенен контейнер в няколко лъжици зехтин, червена пипер, лук и чесън – докато лукът не е прозрачен (около 5 минути).

Сладки зеленчуци

Ние хвърляме в същите пръстени от калмари и се запържваме заедно, разбъркваме, докато пръстените “се изправи”, т.е. Не се обръщайте от меки и плаващи в твърди и wireframe.

Поставете в калмари зеленчуци

След като пръстените разпределени – гарнирани с домати в собствената си сок и Лечо, разположени в горната част на люта чушка. За тези, които обичат остроумен, Чили може да се реже, а дори и да вземе няколко. Варете цялата работа най-малко преди сепия са нежни и доматения сос, варени надолу и се сгъсти. Но в идеалния случай трябва да се изнеса 8 часа, аз обикновено слагам това ястие в нощта. По време на готвене, пипер е много силна миризма, така че или цял ден за шофиране от него, които искат да се опита черпак или яхния през нощта, а след това бързо да се скрие, друга алтернатива е неизвестен за мен.

Добавете домати и чили

Преди да сервирате, извлечете лют червен пипер, сол на вкус и, ако желаете, добавете пресен магданоз.

Снимка на калмари в доматен сос

Ако потребителите достатъчно, можете да си позволите да ги ядеш като супа. Ако имате нужда да се хранят тълпа от хора, а след това задушени калмари в доматен сос – прекрасен сос като ориз и макаронени изделия да, и дори варени картофи. Както можете да видите, че е доста дебела, табелата трябва да се плъзга леко. Гарнира се там под тази купчина все още има SUPN сервиране.

Рецепта за калмари в доматен сос