А ароматна и лека пилешка супа със целина със сигурност ще угоди на любимите ви, опитайте!

Съставките

Пиле (всички части) – 200 гр

Целина – 3-4 дръжки

Картофи – 2-3 бр.

Зеле Пекин – 150 гр

Лук – 1 бр.

Моркови – 1 бр.

Домат – 1 бр.

Зелени – за вкус

Сол, подправки – на вкус

Вода – 1,2 л

  • 34 kCal
  • 40 мин.

Процес на готвене

Мисля, че няма хора безразлични към целина: някои обичат много, други не толерират духа. Това е така, защото целината има силен аромат и този аромат преобладава във всяка чиния, където се използва целина. Корен целина има по-мек вкус и аромат, и зелени и стъбла – по-ярки.

Предлагам да подготвите днес ароматна лека супа с пиле и целина целина. Нискокалорични, тази супа е много задоволителна и вкусна.

Продуктите за приготвяне на супи с целина и пиле са взети от списъка. Пекинското зеле може да бъде заменено с бяло зеле, но след това ще трябва да бъде поставено малко по-рано, защото е по-твърдо. От подправките използвах само черен смлян пипер.

Съставки за супа с целина и пиле

Изсипете вода в тигана и накарайте пилето да заври. Днес взех половин гръд на костите за супа. Оставете да заври, извадете пяната и поставете лука и моркови, нарязани на кубчета. Ще се успокоим.

Сложете лук и моркови

Готвене на бульон на средна температура, избягване на насилие кипи. По това време ще отлепим картофите. 10 минути след варенето, добавете картофи, нарязани на кубчета или филийки, в тенджерата, както сте свикнали.

Нарежете картофите

Докато картофите се вариха, нарязвайте дръжките от целина, резени 2-3 mm. Поставете целината в тенджера.

Поставете целината

Ще изчакаме отново да кипене, а междувременно ще отрежем зелето от Пекин.

Нарежете зеле

Нека добавим зеле към нашата супа.

Поставете зелето в супата

С малко кипване, нека супата за 5 минути. Извадете парче пиле, нарязано на кубчета. Нарязваме домати пресен или го разтриваме върху рендето. Върнете пилето в тигана, добавете домат. Пипер на вкус, въпреки че можете да го направите на чиния.

Поставете пилето

Изключете огъня и оставете супата да загрее за 5 минути. Супата с пиле и целина е готова! Ароматно, красиво и много вкусно, тази супа със сигурност ще угоди на близките ви.

Рецепта за супа с целина и пиле

Гарнирайте с любимите си Зелените и сервирайте. Бон апетит! Кук за здраве!

Супа с целина и пиле