Голяма рецепта за печене на цялото пиле във фурната. Пилето се пече в соев сос, в кулинарен ръкав.

Съставките

Пиле – 2 кг

Соев сос – 100 мл

Мед – 70-80 гр

Подправка за пиле – 10 гр

Сол – 2-3 щипки

  • 364 kCal
  • 1 ч 20 мин.

Процес на готвене

Невероятно ароматно и вкусно пиле, изпечено в соев сос и мед, в ръкава се оказва много сочно и запазва всички аромати на марината. Тази птица се приготвя бързо – около 50-60 минути, така че трябва да изчислите часа на пристигане на гостите, за да ги зарадвате с отлично печено ястие. Между другото, подправка за пиле можете да готвите вкъщи, смесване: нарязани червен пипер, щипка на земята гореща чушка, сушен чесън, сушени зеленчуци и черен смлян пипер.

За да се гарантира, че пилето е наситено с всички аромати на маринатата, трябва да се съхранява около половин час в него, не по-малко.

Ще ви науча, между другото, малко трик! Внимателно вдигнете кожата от горната част на дупката и внимателно я извадете от гърдата с пръст или лъжица, но не до края, за да се образува джоб. В него налейте 2 супени лъжици. марината, една за всяка половина на гърдата. По този начин пилешкото филе по време на печенето не остава сухо!

Пилешкият труп се измива във вода и се суши с хартиена кърпа.

Съставки за пиле, изпечени в соев сос в ръкава

Соев сос и мед леко се загрява в микровълнова печка и се разбърква.

Комбинирайте мед и соев сос

Сложете малко сол в марината и подправката за пилето.

Добавете подправки и сол

Пилешкият труп напълно се покрива с дресинг и се поставя в контейнер. Налейте марината в птицата, като не забравяте джобовете на гърдата. Дайте й “почивка” за около 30-40 минути, от време на време да се обърнете и да я размажете със същата марината.

Изсипете пилето

След това поставете пилето в торба за печене и го затегнете плътно.

Поставете пилето в торба за печене

Поставете опаковката с птицата върху листа за печене и листа за печене във фурната, където печете ястието за около 50-60 минути при 200 ° С. Ако горната част на птицата се зачерви по-бързо, отколкото е готово, покрийте я с фолио или изключете горния тен, ако фурната ви поддържа тази функция.

Поставете пилето в опаковката във формата

Подгответе златно пиле за горещата маса, без да забравяте да се освободите от опаковката. Ако желаете, може да бъде разделена на няколко части, като първо се отрязва крака, крилата и след това всичко останало. Не забравяйте да опитате печена гърда – това е невероятно!

Снимка на пиле, изпечено в соев сос в ръкава

Приятно за вас!