Prekrasan recept za pečenje kunića u pećnici, u rukavu. Meso je vrlo nježno i sočno.

Sastojci

Konj – 900 g

Krumpir – 800 g

Mrkva – 1 kom.

Kiselo vrhnje – 3 tbsp. l.

Adjika dom – 1,5 tbsp. l.

Sol, papar – okus

Loto-Suneli – 1 tsp.

Biljno ulje – 2 tbsp. l.

  • 125 kcal
  • 4 sata

Proces kuhanja

Opet nisam mogao odoljeti i kupiti kunić. Ovaj put ćemo ga kuhati u rukavu u pećnici. Ovako pripremljeno jelo ne zahtijeva mnogo problema, a vi ga ne morate slijediti. Nakon određenog vremena bit će spremno bez vašeg sudjelovanja.

Da biste dobili puni drugi tečaj s ukrasom, dodajte povrće na kunić: krumpir i mrkve. Za mariniranje kunića, koristio sam sirovi, sirovi adjika koju sam pripremio u jesen, ali se može zamijeniti s paradajzom ili kečapom. Kuhano u rukavici u pećnici, kunić s povrćem svakako će zadovoljiti vašu obitelj, jer je zec vrlo mekan i mirisan.

Pripremite sve potrebne sastojke za pripremu zeca.

Sastojci za kunić u rukavu u pećnici

Izrežite zeca u dijelove, dobro isperite i stavite na odjeću tako da se apsorbira viška vlage. Zatim ga ponovno obrišite. Odlučio sam napustiti noge u cijelosti.

Oprati zeca

Pomiješajte u zdjelici kiselo vrhnja i ajika, dodajte mljevenu papriku i sol okusite.

Pomiješajte kiselo vrhnje s ajikom, solju i paprom

U rezultirajućem marinadu stavite komade kunića i pokrijte posudu s poklopcem, pošaljite ga u hladnjak 2-3 sata.

Pomiriti zeca

Nakon nekog vremena, oguliti i izrezati krumpir u velike komade. Mrkve se mogu rezati u kocke leda. Savi povrće u zdjelu, dodajte hops-suneli, dodajte sol i dodajte 1-2 žlice. biljnog ulja, a zatim promiješati.

Spojite povrće sa začinima, solom i maslacem

Povrće je presavijeno u rukav za pečenje, odozgo, da šire komade kunića zajedno s marinadom. Spojite rukav s obje strane. Uključite pećnicu 180 stupnjeva i stavite ladicu za pečenje kada je pećnica malo zagrijana. Pecite zeca u rukavu u pećnici 1 sat.

Stavite zeca s povrćem u rukav za pečenje

Nakon nekog vremena, lagano izrežite rukav sa vrha i ostavite posudu da se smeđe 10 minuta. Isključite pećnicu i ostavite jelo još 5-10 minuta. Nakon ovog ukusnog kunića s krumpirom mogu se poslužiti na stolu, raširenih u dijelovima.

Fotografija zeca u rukavu u pećnici

Recepcija kunića u rukavu u pećnici

Bon appetit!