Boksački puretina, pečena u pećnici s sokom od limete i umakom od soje, savršeno se uklapa u bilo koji ukras ili kao rezanje mesa za sendviče.

Sastojci

Patuljasti bedem – 1 kg

Umak od soje – 3 tbsp.

Lime sok – 1 tbsp.

Suncokretovo ulje – 1 tbsp.

Sol, papar – okus

  • 149 kCal
  • 2 sata

Proces kuhanja

Predlažem da peći čaj od purica u pećnici. Tako se dogodilo da imam puricu na stolu najčešće. Meso – dijeta, a jako se sviđa moj suprug, pa su dobrodošle različite opcije za pečenje. Ovaj put, kuhan s umakom od soje i sokom od limete, ispostavilo se vrlo ukusno i sočno meso.

Fotografija čipke bedra pečena u pećnici

Za pečenje pripremite sve navedene proizvode.

Sastojci za puran kombi pečen u pećnici

U dubokoj posudi prelijte umak od soje, dodajte sok od limete i suncokretovo ulje. Imam sok – koncentriran, možete uzeti svježe stisnutu polovicu vapna.

Kombinirajte maslac, sok od limete i umak od soje

Operite i osušite bedrenu puretinu u marinadi, pospite solom, crnom i crvenom paprikom. Također možete koristiti začin za perad.

Začini puretinu sa začinima i solju

Ruke dobro za masažu bedra, trljanje marinada. Ako ima vremena, možete ostaviti bedro u marinadi nekoliko sati. Nisam imao vremena čekati, odmah sam kuhala.

Stavite meso u marinadu

Stavite bedro u prikladan oblik za pečenje.

Stavite bedra puretina u oblik

Pećnica se zagrijava do 180 stupnjeva. Pokrijte obrazac s mesom, stavite ga u zagrijanu pećnicu i pecite 1 sat, a zatim uklonite foliju i, nakon što prolijete bedro s ekstrahiranim sokom, kuhajte još 30 minuta dok je bedro prekriven lijepom rumenom korom.

Spremni puran bajci su pečeni u pećnici

Pecen u pećnici, puranovo bedro pretvara se u vrlo mekano, ukusno, vruće i hladno. Hladno meso može se koristiti kao slicer za sendviče, toplo poslužiti s povrćem ili s bočnim jelima.

Recept za puran kombi pečen u pećnici

Bon appetit!