Najjednostavniji i ukusniji recept za pečeno meso. Govedina s mesom izrezana je u male komadiće i pržena u tavi s lukom.

Sastojci

Meso govedine ili teletine – 650 g

Luk – 250 g

Povrće ulje – 60 ml

Sol – okus

Mlin paprika – za okus

Koriander u grahu – okus

  • 119 kCal
  • 40 min.

Proces kuhanja

Danas želim ponuditi recept za one koji se ne vole odreske, pečene govedine, lagano pržene odreske i bilo koju govedinu pripremljenu krvlju ili ružičastom soku. Znam ovaj recept moje majke, koji kategorizirano odbija jesti meso krvlju, preferirajući potpuno pečenu. Recept je vrlo jednostavan, meso postaje ukusno, s bogatom aromom začina i luk. Ova govedina savršeno se podudara s krumpirom, tjesteninom ili kašu od heljde.

Za pripremu pečene govedine pripremite hranu na popisu. Za ovaj jelo odaberite komad govedine ili teletine, prikladan samo za prženje, na primjer debeli i tanki rub ili trbuščić. Tamno crveno meso od previše odraslih životinja neće raditi. Koristio sam mušku kosu, po mom mišljenju, ovo je idealna opcija za ovo jelo.

Sastojci za prženu govedinu

Izrežite komad mesa s filmova i vena, a čvor ih ima samo uz rub, tako da ovaj postupak ne traži mnogo vremena. Pripremljeno meso izrezano u kockice oko 1,5 cm.

Izreži meso

U zdjelom zdjelu, zagrijte biljno ulje i postavite komade mesa.

Stavite meso u tavu

Bez mješanja, pričekajte da se meso s donje strane lagano zgrabite. Smanjite toplinu do sredine i dodajte pola prstena luk.

Stavite luk na meso

U kombinaciji s lukom i niskom temperaturom, govedina aktivno počinje dodjeljivati ​​sok, u kojem će biti neko vrijeme pirjano. Pokrijte tavu s poklopcem i ostavite ga kuhati dok se sok ne apsorbira u meso. Sada se meso može kušati i začiniti začinima.

Pospite sol i začine

Ukloni poklopac i kuhamo govedinu na ostatku ulja na dnu tave za još 5 minuta. Meso se pretvara u pečenje, mekano i mirisno u sočan luk.

Recept za govedinu s roštilja

Pržena govedina je spremna. Poslužite s prikladnim prilogom ili kao vrući snack za pivo ili jače piće.

Fotografija pržene govedine