Pivo od divljači – jednostavan i nepretenciozan recept, dokazano stoljećima. To vam omogućuje optimalno otkrivanje bogatog okusa mesa divljači.

Sastojci

Jezero – 500 g

Luk – 500 g

Divlja svinja za igru ​​- 400 ml

Crno vino – 100 ml

Biljno ulje – 2 tbsp.

Šećer – 1 tsp.

Sol, kelj i okus

  • 87 kCal
  • 2 sata

Proces kuhanja

Moj omiljeni i često korišten način kuhanja jelena jelena ili srna je guska od divljači. Sastav recepata je apsolutno elementaran, a metoda pripreme se nije promijenila, vjerojatno nekoliko stoljeća. Neću reći da se divljač ne može pokvariti na ovaj način – postoji nekoliko trenutaka kada morate biti oprezni. Ali o njima ću vam detaljno reći. U ostatku – ovo je jedno od najjednostavnijih jela s tim mesom – s nevjerojatno ukusnim rezultatom. Naravno, pogled na odreske ili filete je spektakularniji, ali po mom ukusu, oni su inferiorni od gulaš.

Omjer sastojaka pamti se jednostavno: koliko mesa, koliko je luka i toliko tekućina. U ulozi tekućine, idealno bi trebao djelovati bujon divljači i / ili crnog vina. U svakom omjeru ili jedan po jedan. Crveno vino što pripremili meso tamnije, gotovo crne, s juhu, to će ispasti svjetlije, ali još uvijek mrak. Moguće zamjene – jak goveđi juhu ili crveno vino ocat. Voda i slabi okusi daju gubitak okusa. Ulja se ne žale: divljač – meso nije masnoće, a maslac je potreban za luk. Šećer – kako bi sjao luk. Sol – okus. U Njemačkoj igra se obično kuha s borovinom, a također i lisnatim listićima i paprom.

Sastojci za jelena srna

Na prethodno zagrijanoj tavi u čvrstu količinu ulja na jakoj vatri, pečeni divljač, rezan, kao i za gulaš, na ostatak od svih strana komada. Općenito, nemojte lagano pržiti, ali čvrsto.

Pržite meso

Dok je meso pržena, očistimo luk.

Kad se meso prestane krvariti, počnemo odrezati luk s velikim lobulama.

Izreži luk

U malim dijelovima bacamo luk na meso i svaki put pomiješamo luk s mesom. Zašto ne samo cijeli pramac odjednom? Neće imati vremena da se zagrijava ravnomjerno, a ovaj jelo kategorički ne podnosi promjene temperature. Izrežem žarulju, bacam ga, pomiješam, izrežem sljedeći, i tako dalje.

Stavite luk na meso

Kad se svi lukovi pomiješaju i poskupe, zagrijte tekućinu koju namjeravamo uliti, na vruću temperaturu (minuta 2 u mikrovalnoj pećnici). Što se događa ako to ne učinite? Uzmite rizik od dobivanja suhog mesa. Umak neće biti pogođen, to će biti ukusno.

Zagrijte juhu

U meso ulijemo vruću tekućinu s drhtavim lukom, dovedi ga do kuhanja, zatvori cijeli kovčeg s poklopcem i pusti se na mirnu vatru (keramički električni štednjak – način 2) 90 minuta. Možda čak i više, meso bi u svakom slučaju trebalo postati mekano. Na kraju kuhanja, dodajte sol i šećer, po želji, možete otvoriti poklopac, ojačati vatru i ispariti višak tekućine, dobivajući debeli umak.

Sipite juhu mesu

Savršeno prženje za sobsku sobu – po mom mišljenju, pire krumpir.

Recept za gulaš od divljači

Idealno vino je crveno.

Fotografija goveđeg mesa