Pileći s rižom i kukuruzom u pećnici – najbolje jelo za one slučajeve kada ste previše lijeni da pratite pripremu piletine i riže.

Sastojci

Pileće nogu – 500 g

Riža – 200 g

Voda – 600 ml

Kukuruz konzerviran – 1 može

Biljno ulje – 1 tbsp.

Sol, papar crni tlo i chili – za okus

  • 120 kCal
  • 1 sat

Proces kuhanja

Pileći s rižom i kukuruzom u pećnici – jednostavna svakodnevna jela za one doba kada želite nešto što nije sasvim normalno, a čarobnjak u štednjaku – lijenost i nevoljkost. To zahtijeva pozornost kuhara samo na samom početku, kada polaganje sastojaka, a zatim se priprema potpuno samostalno. Kao rezultat toga, dobivate odmah i ukusna bočica i komadići piletine s hrskavom kožom.

Sastojci za piletinu s rižom i kukuruzom u pećnici

Prije kuhanja pokrenite pećnicu za zagrijavanje do 250 ° C.

Pileće meso odvaja se od kostiju. Peel nužno odlazi. Za ovo jelo, noge su optimalno prilagođene.

Odvojite meso od kostiju

Na sve strane trljajte piletinu s uljem, solom i crnim paprom.

Pospite pilićem solom i paprom

U vatrostalnom obliku ležali smo rižu, kukuruz zajedno s tekućinom iz staklenke, a još tri puta više vode nego volumen riže. Po želji dodajte sol i papar.

Stavite rižu u obliku kukuruza i papra

Na vrhu ukrasnih lažnih komadića pileće kože. Kao što vidite, ispostavilo se da nas je napunila, ali kraj kuhanja, kad voda nestane, počinje pečenje.

Stavite piletinu

Pileći smo stavili rižom i kukuruzom u pećnicu, čak i ako se ne zagrijavala do 250 C i držimo tamo 40-50 minuta. U posljednjih deset minuta, samo pogledaj je li koža već dostigla željeni stupanj hrskavosti. Rhys će biti spreman do tog vremena.

Završite piletinu s rižom i kukuruzom u pećnici

Kao što možete vidjeti, jelo nije tako dosadno kao što je bilo na početku kuhanja: piletina se smanjuje i otvori žuti sloj kukuruza. Usput, automatski se ispada s vrha, a ne zato što sam to odgonio. Kukuruz je lakši od riže, pada na početak kuhanja, a zatim ne potone.

Pileći recept s rižom i kukuruzom u pećnici

Ako je netko zainteresiran za konzistenciju riže, ovdje je vidljiva. Myakonky, a ne osušen.

Slika pilećeg s rižom i kukuruzom u pećnici