Trebate ukusno, sočno i srdačno ručak? Pripremite pirjanog krumpira s piletinom u tavi!

Sastojci

Pileći filet – 1-2 kom.

Krumpir – 2-3 kom.

Luk – 1 kom.

Rajčica – 1-2 kom.

Bugarski papar – 1 kom.

Mrkva – 1 kom.

Sol – 3 prstohvat

List otvora – 2 kom.

Zelenilo – okus

Biljno ulje – 1-2 žlice.

  • 164 kCal
  • 35 min.

Proces kuhanja

Nevjerojatno sočan i mrvljiv ispada pirjenog krumpira s piletinom u tavi. Ovo jelo je zadovoljstvo jesti i veliko i malo, čak i tražeći dodatke! Može se pripremiti i od svježeg krumpira i od kasnijih krumpira, uzimajući u obzir samo razliku u količini vremena kuhanja.

Da biste jelo još ukusnije, možete dodati povrće: rajčice, paprike, mrkve i luk. Ako želite, možete ugasiti krumpir s piletinom u tavi i bez njih – svoju volju. Ako kuhate krumpir poput mene – s piletinom, zatim dodajte malo biljno ulje u juhu, tako da je krumpir apsorbira i ne sklizne. Ako koristite perad, ne morate dodati ulje – ona će dodijeliti potrebnu količinu masti.

Sastojci za krumpir s piletinom u tavi

Pileći filet ili piletina ispiru, izrezuju u srednje kocke, odsiječe film i vene. Stavite u tavu i dodajte list za uši.

Stavite piletinu i lisnati list u tavi

Peel mrkve i luk, isperite, izrezati na velike komade – četvrtine ili krugova. Dodajte u tavu.

Stavite luk i mrkvu

Peel krumpir iz kora i izrezati u velike kocke, zalivši rez u lonac. Ulijte u vruću vodu ili bujon, ulijte sol. Spremnik stavite na štednjak i ponovo kuhajte, a zatim peku 10-15 minuta.

Dodajte krumpir i vodu

U ovom trenutku, rezati tanke rajčice u velike kriške, ljušteno i opere bugarski papar – srednje komada, i dodati u kontejner. Pokrijte i pirjati jelo sve dok krumpiri nisu spremni. U ovoj fazi ulijte biljno ulje, ako kuhate jelo od piletina. Ako želite, možete dodati malo svježeg zelenila.

Stavite papriku i rajčicu

Stavite pirjan krumpir s piletinom iz lonca u zdjele, duboke tanjure i poslužite vruće s kruhom i umacima, kiselim vrhnjem, debelim jogurtom.

Fotografija gulaš krumpira s piletinom u tavi

Ugodno za vas!

Recept za gulaš od krumpira s piletinom u tavi