Juicy, tender i mirisna pileća prsa, kuhana u multivarka na tehnologiji “su-vrste”.

Sastojci

Pileća prsa (filet) – 800 gr

Sol – okus

Crni papar – na okus

Češnjak – 3 češnja (opcija)

Začini za perad – 1 tsp ili kušati

Koriander – 1 tsp. ili kušati

  • 112 kCal
  • 1 sat
  • 30 min.

Proces kuhanja

Nije tajna da je pileća prsa lako suha tijekom kuhanja, to će biti teško i nije baš ukusno. Metoda koju sam predložila uvelike poboljšava okus i teksturu ovog mesa. Bit tehnologije je “su-vrste” kod kuće. Da bismo to učinili, potrebni su višenamjenski i zip-lock torbice koje se mogu kupiti u komercijalnoj ili specijaliziranoj trgovini. Naravno, možete dobiti jednostavne pakete, ali s takvim kopčama to je mnogo prikladnije. Obavezno provjerite da su paketi propuštanja, ne trebamo vodu u njega.

Tehnologijom “su-vrste” proizvod se priprema u vodi na niskim temperaturama (obično ne višim od 70 stupnjeva) u posebnim pakiranjima, od kojih se ispušta zrak. Zbog nedostatka zraka, meso je brzo zasićeno aromama začina i začina.

U multivarijatnoj, pilićni grudi su-vrsta je sočan, mekan i vrlo nježan. Ovo je izvrsna zamjena za pršut ili kobasicu, možete pripremiti salate i razne grickalice. Ukusno u toplom i hladnom obliku. A možete ga zamrznuti za buduću upotrebu u paketu.

Recept za pilićnu dojku

Pripremite proizvode na navedenom popisu.

Sastojci za pileće dojke

Pileći filet je dobro ispran, sušen i protrljao solom i paprom. Stajati barem pola sata. Možete ga ostaviti u hladnjaku za noć i pripremiti se ujutro.

Posuti meso sa začinima i soli

Dodatno možete okusiti dojku s češnjakom, začinom peradi ili drugim začinima. Možete staviti komade za oštrinu, maslac ili biljno ulje.

Dodajte začine i češnjak

Jedan filet koji sam iskusio korijanderom, drugi je ostavio sol i crni papar, a treći sam dodao češnjak, izrezan na ploče.

Marinirati meso

Sada morate iscijediti što više zraka iz paketa što je više moguće. Možete ga staviti u spremnik s vodom, voda će iscijediti zrak i samo će morati zatvoriti torbu. I možeš sisati zrak za koktel. Da biste to učinili, ostavite 2-3 cm neotkriven u torbi, umetnite cijev i udahnite zrak. Ako rezultat odgovara, a zatim brzo zatvorite paket. Naravno, to će raditi ako su paketi mali.

Izvadite zrak iz vrećice

U multivarka ulijte toplom vodom i ispustite pakete s piletinom (tako da meso ne leži na dnu, ali je prekriveno vodom).

Stavite pakete s mesom u multi-bar

Prevodimo multivark u ručni način rada. Namjestili smo temperaturu kuhanja na 70 stupnjeva.

Instalirajte program

Namjestite vrijeme kuhanja 1 sat.

Postavite vrijeme

Nakon što protekne vrijeme, uklanjaju se paketi s višestrukim pijeskom s vrstom pilećeg prsa. Neka se ohladi, izrežemo na kriške i poslužimo je za stolom. Bon appetit!

Fotografija pileće prsa

Pileća prsa