Ukusan, svijetli, sočan recept za pečenu janjetinu u pećnici s krumpirom, rajčicama, tikvicama i mrkvom.

Sastojci

Jagodica – 1 kom.

Krumpir – 600 g

Mrkva – 300 g

Srž – 1 kom.

Cherry tomato – 10 kom.

Timo – 3 grančice

Suho talijanski bilje – 1 tsp.

Koriander u grahu – 0,5 tsp.

Biljno ulje – 1 tsp.

Sol – okus.

  • 120 kCal
  • 1 h. 30 min.

Proces kuhanja

Nije tajna da je kuhinja arapskih zemalja bogata jelima s mesom od mesa. Posebno popularna, poznata i osobito svečanost je leglo janjetine, pečeno u pećnici, koja se poslužuje s povrćem kuhanim s njom. Mislio sam da je ovo nevjerojatno teško, ali u praksi se pokazalo da se to ne događa. Za vas se sve radi u pećnici, a vaš je zadatak sve staviti na pladanj za pečenje, dodati začine i povrće u pravom trenutku.

Noge janjetine u pećnici

Povrće će odgovarati onome što imate na raspolaganju. Posebno sam kupio čitavo povrće na tržištu s mladim malim veličinama: mrkve, mladog krumpira i rajčice. Zdjelu će izgledati sjajno ako oko mesa povrće nisu izrezani, već čitav. Ali to nije nužno. Možete dodati cvjetača, patlidzan, sjeckani luk, paprike.

Sastojci za janjetinu u pećnici

Izrežite nogu na nekoliko mjesta, tako da je lakše podijeliti u dijelove. Sol, masnoće s biljnim uljem i stavite na pečenje. Zašto su potrebni začini? Preporučujem uzimanje timijana, mješavinu suhog bilja i korijandera u grahu. Možete peperirati po ukusu. Stavite čašu vode u tavu na meso. Pokrijte meso folijom i stavite u pećnicu za pečenje.

Janjetina u začinima

Pećnica se peći u pećnici oko sat vremena na temperaturi od 200 stupnjeva. Zatim uklonite i uklonite foliju.

Pečeni ovčetina

Stavite pripremljeno povrće pored mesa. Budući da imam povrće sve mlade, samo sam ih oprala i izrezala samo bazu mrkve. Tikvice izrezane na kriške.

Janjetina nogu pečena povrćem

Stavite povrće s masnoćom iz tave, dodajte sol okusite i stavite u pećinu sve zajedno za još 25 minuta. Za to vrijeme povrće će se kuhati, a meso će postati smeđe.

Fotografija janjećeg poda pečena u pećnici

Posuda je uvijek vruća, jer je ovčica hladna nemoguća.

Janjetina ovčetina

Podijelite nogu u komadiće i poslužite ga na stolu. Rekao sam ti da je nevjerojatno jednostavna.

Recept za pečenu nogu ovce u pećnici

Bon appetit!